A. Butkevičius: Lietuvai nereikia referendumo dėl euro

Lietuvos premjeras mano, kad daugelis senyvo amžiaus žmonių nenori, jog Lietuva įsivestų eurą. Todėl anot jo, valdžiai reikia skirti daugiau laiko aiškinamajam darbui ir euro viešinimui.

„Jaučiu, ką galvoja, pagyvenusio amžiaus žmonės nenori tokių permainų, kurios jiems yra nežinomos. Kaip įtikinti - manau, kad Lietuvoje reikia skirti daugiau laiko aiškinamajam darbui ir stiprinti euro viešinimo politiką“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė Algirdas Butkevičius, kuris teigė dar nekalbėjęs su mama apie eurą.

Premjeras kartojo, kad euro įvedimas bus naudingas Lietuvos gyventojams, tačiau jų nereikėtų atsiklausti ir rengti referendumą, nes Lietuva, stodama į Europos Sąjungą (ES), įsipareigojo prisijungti prie euro zonos.

„Aš manau, kad žmonėms bus daug daugiau privalumų, įsivedus eurą. Taip pat tai Lietuvai teigiamai atsilieps, kalbant apie tiesioginių investicijų pritraukimą. Nebebus išlaidų, konvertuojant mūsų nacionalinę valiutą į užsienio valiutą. Manau, jog čia nėra jokios baimės ir nereikia jokių referendumų organizuoti , nes mes jau stojimo sutartyje esame įsipareigoję, stojant į Europos Sąjungą“, - sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
zinoma nereikia Vistiek padarys Europos SAjungos vadovai taip, kaip jiems reikia..............................niekas cia zmoniu nuomones neziuri............... spek tik taikytis prie pasiketimu................

valentinas

valentinas portretas
Bet kokią nesąmonę gali pagrįsti "Lietuvos įsipareigojimu"...

Jusas

Jusas portretas
Reikia,ponas Butkeviciau.Labai reikia.Kiek yra buve pinigu reformu,tiek yra nukenteje eiliniai gyventojai.Tai kuriu velniu mums reikalina sita velniava.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių