Baltijos šalių premjerai: kitą žiemą dujomis bus apsirūpinta

Trijų Baltijos šalių premjerai tvirtina, kad kitą žiemą jos apsirūpins pakankamomis gamtinių dujų atsargomis.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad namų ūkiams ir įmonėms elektros ir dujų nepritrūks.

„Buvome pasiruošę praėjusiai žiemai, dabar esame pasiruošę dar geriau. (...) Po sezono žinome, kad saugyklų lygis daug didesnis nei bet kada anksčiau per tą patį laikotarpį Europos lygmeniu, o kainos nuo 2022 metų rugpjūčio piko krito“, – spaudos konferencijoje penktadienį Taline teigė I. Šimonytė.

Ji pastebėjo, kad dujų kainos pastaruoju metu buvo didelė problema, šalys tam turėjo skirti daug lėšų palaikant verslą ir gyventojus, tačiau tuo pat metu valstybė rėmė investicijas į atsinaujinančios energijos šaltinius, vartojimo efektyvumą

„Todėl manau, kad esame daug stipresni ir saugesni nei buvome prieš keletą metų“, – sakė I. Šimonytė.

Tuo metu Estijos premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas) teigė, kad siekiant turėti pakankamai energijos Estijoje spartinamas įvairių projektų planavimas bei investicijos, be to, yra dujų saugykla Latvijoje.

„Esame pasirašę memorandumą dėl SGD kartu su Latvija, kartu naudojame Inčukalnio saugyklą bei ruošiamės avariniam scenarijui, jei to reikėtų. Tad ruošiamės kitai žiemai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ji.

Latvijos vyriausybės vadovas Krišjanis Karinis teigė, kad Inčukalnyje sukauptas dar pernai  įsigytų dujų rezervas.

„Skirtumas tarp artėjančio ir praėjusio sezono yra toks, kad šiandien jau turime valstybinių rezervų Inčukalnyje. Be to,  laimei, dėl mažėjančių energijos kainų visame pasaulyje ir Europoje dujos, dabar iš įvairių prekybininkų į Inčukalnį perkeliamos dujos yra pigesnės nei pernai. Visi požymiai rodo, kad tiekimas nebus problema“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
DDDDDD

Bus,

Bus, portretas
nes niekas ju nebeipirks! Tai ir neisnaudos.

:)))

:))) portretas
baltijos premjerai nutyli kiek kainuos tos dujos...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių