Auga paukštienos vartojimas Pereiti į pagrindinį turinį

Auga paukštienos vartojimas

2015-12-05 19:07
Auga paukštienos vartojimas
Auga paukštienos vartojimas / Shutterstock nuotr.

Per pastarąjį dešimtmetį paukštienos vartojimas Lietuvoje išaugo pusantro karto. Tuo metu, jautienos ir veršienos – krito beveik trigubai.

Statistikos departamento duomenimis, iš visų mėsos rūšių, gyventojai  iki šiol daugiausia renkasi kiaulieną. Pernai šios mėsos, vienas žmogus per metus suvartojo apie 50 kilogramų. Antroje vietoje yra paukštiena. Jos vartojimas per dešimtmetį išaugo labiausiai, apie pusantro karto.

Per metus  vienam gyventojui tenka apie 26 kilogramai vištienos. Tuo metu, jautienos ir veršienos per pastarąjį laikotarpį suvartojimas krito beveik trigubai. Dabar šios mėsos per metus gyventojas suvalgo tik 4 kilogramus.

Ir ypač mažai šalyje nuperkama avienos ir ožkienos, tik po du šimtus gramų žmogui, nors racionali metų norma yra 3–8 kilogramai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų