Antikorupcijos komisija aptars skaidrumą savivaldos įmonėse

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienį aptars valstybės ir savivaldybių įmonių ir jų antrinių bendrovių priežiūros bei valdybų narių atrankos problemas.

Komisijos vadovas Algirdas Stončaitis sako, kad parlamentarai gilinsis į šių įmonių valdybų sudarymo skaidrumą bei aplinkybes.

„Daugeliu atvejų matosi, kad skaidrumo, ypač savivaldos įmonėse, mūsų nuomone, ir pritrūksta, nes į savivaldos viešojo valdymo organus paskiriami žmonės, kurie ir tiesiogiai administracijoje vykdo pareigas, susijusias su tų įmonių valdymu“, – BNS sakė komisijos pirmininkas.  

Pasak jo, komisija analizuos, ar tam yra pakankama teisinė bazė. A. Stončaičio teigimu, išvadas dėl skaidrumo savivaldoje ir korupcijos rizikas pristatys Specialiųjų tyrimų tarnyba bei auditą atlikusi Valstybės kontrolė.

Kaip BNS sakė konservatorius Jurgis Razma, savivaldybių įmonės nepaiso galiojančio įstatymo –  valdybose nėra nepriklausomų narių. 

STT nurodo, kad įmonių valdyme daugiausia trūksta valdybos narių ir vadovų skyrimo tvarkos reglamentavimo. Dažnai skiriant įmonių vadovus neprašoma STT informacijos apie juos, ne visada užtikrinamos skaidrios vadovų atlyginimų, priedų skyrimo procedūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temide

Temide portretas
Cha cha cha. Ar nors viena vagi per 30 metu pasodino? Cha cha cha. Klanas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių