A.Čaplikas: skubi dujų sektoriaus reforma nepasiteisino

Skubus dujų sektoriaus reformos įgyvendinimas, kuriam priešinasi Rusijos bendrovė „Gazprom“, nepasiteisino, trečiadienį pareiškė valdančiojoje koalicijoje esančios Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas.

Politikas trečiadienį teigė, kad pirmoji regione Europos Sąjungos (ES) lygiu inicijuotą reformą pradėjusi įgyvendinti Lietuva tuo nieko nelaimėjo.

„Latviai neskuba įgyvendinti, estai neskuba, lenkai neskuba ir turi dujas pigesnes. Ką mes laimėjome iš to skubėjimo? Nieko. Tą reikia pripažinti“, - interviu Žinių radijui sakė A.Čaplikas.

„Reikia galvoti ne tik apie politines ambicijas, bet ir apie kitus sprendimus. Jeigu Trečiojo energetinio paketo įgyvendinimas neduoda mums, Lietuvos žmonėms, naudos, įvertinkime savo eigą, įvertinkime savo galimybes“, - kalbėjo jis.

„Gazprom“ ir Lietuvos valdžia nesutaria dėl dujų kainų ir Lietuvos ketinimų iki 2014 metų pabaigos įgyvendinti dujų rinkos reformą.Konkurenciją skatinančios taisyklės numato atskirti dujų tiekimą nuo vamzdynų valdymo. Lietuvos Vyriausybė sako, kad tai leis atsikratyti „Gazprom“ monopolijos, nes ši kompanija dabar yra vienintelė dujų tiekėja Lietuvai ir valdo 37 proc. akcijų bendrovėje „Lietuvos dujos“.

Reformos įgyvendinimą remia ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė, pernai pasirašiusi Gamtinių dujų įstatymo pataisas, teigė, kad suskaidžius dujų ūkio monopoliją atsivers kelias konkurencijai dujų rinkoje, bus užtikrinti alternatyvūs tiekėjai, Lietuva galės sparčiau įgyvendinti energetinius projektus ir užtikrinti šalies gyventojams teisingesnes dujų kainas.

Opozicijoje esančių socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius savo ruožtu įstatymą yra pavadinęs politiniu žingsniu be ekonominės logikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antiabsurdas

Antiabsurdas portretas
Sveiki, atvykę į Orvelo 1984-uosius!!! Anksčiau Lietuvai diktavo Maskva, dabar - Briuselis. Tik pastarasis - griežtai ir be jokių kompromisų, gasdindamas sankcijomis ir teismais... LIETUVIAI - PADLAIŽIŲ TAUTA. Už laisvę sumokėję krauju, pardavė ją eurosojūzui už skalbimo miltelių pakelį ar alaus butelį... ES biurokratai vos pagimdė negyvą konstituciją, lietuviai puolė ratifikuoti net neperskaitę...ir apsikvailino. Negana to, ES nurodymu, dangstantis demagogija apie terorizmo pavojų, nuo 2009-03-15 d.įgyvendintas TOTALUS VISŲ LIETUVOS GYVENTOJŲ SEKIMAS: mažiausiai, metams fiksuojami VISI TELEFONŲ skambučiai, net ir neatsakyti, VISOS SMS, VISI I/NETE APLANKYTI TINKLAPIAI, VISI IŠSIŲSTI IR GAUTI elektroniniai laiškai. Apie TOKĮ sekimą KGB galėjo nebent pasvajoti... Gražiausia, kad už šitą įstatymą mūru stojo tie, kurie baisiausiai piktinosi KGB vykdytu kelių tūkstančių nusikaltėlių, įtartinų piliečių ar disidentų sekimu. Dabar jis primintų darželinukų žaidimą, nes “nepriklausomoje” Lietuvoje pasiklausoma 70-85.000 žmonių – tai OFICIALIAI paskelbta. Apie kokią laisvę galima kalbėti, kai be ES leidimo greit ir į tualetą nebenueisim. Įsakė įsileisti iš Lenkijos vištieną, rizikuojant atsivežti paukščių gripą - įsileidom, įsakė uždaryti visų TATENOS specialistų saugia pripažintą atominę - uždarysim, įsakė už grašius supjaustyti žvejybinius laivus - supjaustėm...ES nurodymu, įsakė padidinti akcizus - padidinom... Ar tokios “laisvės” mes norėjome? Na, o konservatorių prastumtas įstatymas apie bausmes iki 2 m. kalėjimo už TSRS "okupacijos neigimą", komunizmo nusikaltimų neigimą, bei nepagarbų atsiliepimą apie miškinius ar sausio 13 dalyvius ir pan., labai jau primenantis dvasininkų seminarijos auklėtinio J.Džiugašvilio-Stalino laikų 58 str., pagal kurį sodindavo už „netinkamas“ kalbas, reiškia ne ką kitą, o DEMOKRATIJOS LAIDOTUVES LIETUVOJE. Taip, žodžio laisvė yra, bet po to "žodžio", pritaikius šį įstatymą, gali atsidurti už grotų...

Antikomunist

Antikomunist portretas
Populistas vis atidirbinėja, rinkimai artėja o dainelės vis tos pačios. Šlikštynė.

tai jo

tai jo portretas
shuo loja karavanas eina niekam neidomus pasisakymai tegu kvaksi toliau kam jis rupi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių