A.Butkevičius: kalbomis apie dujų branginimą siekiama sukelti įtampą derybose dėl kainos

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad šią savaitę žiniasklaidoje paskelbta informacija, kad Rusijos gamtinių dujų milžinas "Gazprom" kitais metais Lietuvai didins dujų kainą, siekiama sukelti įtampą vykstant Lietuvos deryboms su "Gazprom" dėl dujų sektoriaus pertvarkos ir dujų kainų. 

"Siekiama, kad atsirastų įtampa tiek vienoje, tiek kitoje pusėje derantis dėl kainos (dujų - BNS) būsimos", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.

Paskelbtą informaciją apie galimą dujų brangimą premjeras vadina netikslia: "Taip, tai yra netiksli. Kiek turiu informacijos iš ekspertų, kurie dalyvauja derybose su "Gazprom"... Ir taip pat ši informacija buvo dar kartą patikslinta, kad tai yra netiesa. Ir ekspertai yra labai nustebę, kurie dalyvauja iš Rusijos pusės tokiu Lietuvos kai kurių gal žmonių elgesiu. Jie tai traktuoja, ne tiesiogiai man, bet kitiems buvo perduota informacija, kad kai kurie  žmonės nori, kad ta kaina Lietuvai tikriausiai būtų didinama".

A.Butkevičius teigia, kad spaudoje skelbiami dokumentai dėl kainų didinimo esą neatitinka tikrovės: "Turiu tokią informaciją, kad tas dokumentas neatitinka tikrovės".

"Gazprom" teigia, kad 2014 metais nekeičia dujų kainos Lietuvai - neseniai paskelbta numatoma maksimali kitų metų dujų kaina Lietuvai yra tokia pat, kokia buvo skelbta ir prieš metus 2013 metams. Tačiau remiantis " Gazprom" akcininkams pateikiama informacija, jo tiekiamos dujos Lietuvai nuo 2012-ųjų pradžios turėjo brangti net 45 proc. - nuo 311 iki 450 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gazprom

Gazprom portretas
Slėpkis į krūmus komuniste, nebejuokink žmonių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių