Startavo nelegalios lenktynės „Gumball 3000"

Šeštadienį San Franciske prasidėjo „oficialios" nelegalios lenktynės „Gumball 3000". Kaip pabrėžia renginio organizatoriai, tai - draugiškas ralis, o ne varžybos, po kurių skelbiami nugalėtojai.

Kaip rašo specializuotas JAV automobilių portalas jalopnik.com, nors šeštadienį atidarymo renginyje susirinko nemažai garsenybių, tačiau jos vengė žiniasklaidos dėmesio. Tačiau kai kurios ex-žvaigždės visgi leido sau pasikalbėti ir su žiniasklaida. Vienas iš tokių - „Gelbėtojų" žvaigždė Davidas Hasselhoffas.

„Gumball 3000" - tai kasmetinis elito pasilinksminimo renginys. Specialistai teigia, kad tai brangiausios pasaulyje lenktynės, kuriose nedalyvauja nė vienas tikras lenktynininkas. Naujiems dalyviams dalyvavimas lenktynėse kainuoja 60 tūkst. , nuolatiniams - 50 tūkst., o keleiviams - 20 tūkst. svarų sterlingų.

Lenktynių rengėjai tikina, kad tokios kainos yra normalios, nes dalyviams siūloma lenktyniauti su milijardieriais, televizijos, muzikos ir mados pasaulio žvaigždėmis, o po lenktynių dalyvauti aukščiausios klasės vakarėliuose ir ilsėtis penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Lenktynės trunka apie savaitę - dieną visi beprotišku greičiu lekia viešaisiais keliais, o vakare „lenktynininkų" laukia prabangūs vakarėliai geriausiuose pasaulio viešbučiuose. Tai ilgų nuotolių lenktynės, vykstančios viešojo naudojimo keliais. Kasmet į lenktynes suvažiuoja keisčiausių formų ir modelių automobiliai.

Pirmą kartą jos buvo surengtos 1999 metais ir nuo tada rengiamos kasmet. 2007-aisiais šiose lenktynėse policininkai konfiskavo du automobilius ir 7 vairuotojų pažymėjimus. Kasmet po keletą „lenktynininkų" atsiduria kalėjimuose už ženklų greičio viršijimą. Štai pernai vien tik Ispanijoje buvo suimti penki vairuotojai, važiavę didesniu kaip 100 mylių per valandą greičiu. Dar 16 vairuotojų sumokėjo po 500 svarų baudas Ispanijos policijai.

Šių metų „Gumball 3000" maršrutas driekiasi nuo San Francisko iki Pekino, o lenktynių uždarymo šventė įvyks prieš pat olimpines žaidynes, kurių bilietai įeina į lenktynių dalyvio mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių