Rusija kuria savo „F-1“ komandą

Rusijos sportinių automobilių gamintoja „Marussia Motors“ įsigijo „reikšmingą dalį“ „Virgin Racing“ komandos, ketindama sukurti rusiškąją „F-1“ ekipą.

„Dabar galime neabejotinai pareikšti, kad turime savo „F-1“ komandą. Žinoma, tai nebuvo lengvas sprendimas. Nesu įgaliotas atskleisti sandorio vertės, bet patikėkite, tai dideli pinigai“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ teigė „Marussia“ prezidentas Nikolajus Fomenko.  

Sutartis tarp „Marussia Motors“ ir „Virgin Racing“ lapkričio 6 dieną buvo pasirašyta Londone.

Šis sandoris – antrasis bandymas suburti rusišką „F-1“ komandą. 2005 metais „Midland“ grupė, valdoma iš Rusijos kilusio verslininko Alexo Shnaiderio, bandė tai padaryti, tačiau po nesėkmingo debiuto 2006 metais, jis pardavė komandą olandų automobilių gamintojai „Spyker Cars NV“.

Naujoji komanda, kuri nuo kitų metų vadinsis „Marussia Virgin Racing“ vardu, išlaikys kontraktus su dabar „Virgin Racing“ atstovaujančiais lenktynininkais Timo Glocku ir Lucasu di Grassi, taip pat ir su variklių gamintoja „Cosworth“.

Komandą, kuri šių metų čempionate nepelnė nė vieno taško, Rusijos kompanija per ateinančius metus ketina paversti konkurencinga.

„Tai įrodys, kad Rusija kuria aukštąsias technologijas ne tik gynybos ar kosmoso pramonėje, bet ir automobilių gamybos sektoriuje. O tai bus naudinga visai šaliai“, – kalbėjo N. Fomenko.

Kitų metų bolido, kuris kuriamas „Virgin“ bazėje Didžiojoje Britanijoje, pristatymas bus surengtas sausio pabaigoje ar vasario pradžioje Londone. Vėliau jis bus pristatytas ir Maskvoje.

„Mes aktyviai dalyvaujame „Marussia Virgin“ lenktyninio automobilio kūrime ir turime viską, ko tam reikia“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį Rusija pasirašė susitarimą su „F-1“ dėl galimybės tarp 2014 ir 2020 metų surengti „Grand Prix“ netoli Juodosios jūros kurorto Sočio. Savaitgalį, savo jėgas vairuojant „F-1“ bolidą išbandė šalies premjeras Valdimiras Putinas.

Šį pavasarį „F-1“ lenktynėse debiutavo pirmasis pilotas iš Rusijos – Vitalijus Petrovas, atstovaujantis „Renault“ komandai.

N. Fomento teigė norintis naujoje komandoje matyti V. Petrovą, kurio sutartis su „Renault“ greičiausiai nebus pratęsta, tačiau, anot jo, apie tai dar anksti kalbėti.

„Šiandien negaliu jam pasiūlyti gebančio varžytis bolido. Jam būtina tęsti karjerą su greitu automobiliu. Palaukime dar vieną sezoną. Tuomet viskas bus aišku“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: RusijaF-1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių