Prieš K. Vasiliauską - tik vienas konkurentas

 Deanas Stonemanas laimėjo ir antrąsias šio savaitgalio „Formulės-2“ lenktynes Oscherslebene (Vokietija), o Kazimieras Vasiliauskas dar kartą finišavo antras.

Lietuvis visas lenktynes važiavo trečias ir spaudė prieš jį buvusį Nicolą de Marco. Likus trims ratams iki finišo, neatlaikė italo technika ir mūsų šalies sportininkas pakilo pozicija aukštyn.

Trečiąją vietą lenktynėse užėmė rusas Sergejus Afanasijevas. K. Vasiliauskui kovojant su N. de Marco, rusas buvo pavijęs lietuvį, tačiau jam rimtos grėsmės taip ir nespėjo sukelti.

Pagrindinis D. Stonemano varžovas kovoje dėl čempiono titulo Jolyonas Palmeris šiose lenktynėse buvo tiesiog neatpažįstamas. Iš keturioliktosios vietos startavęs britas kurį laiko važiavo dešimtas, tačiau padarė klaidą, vėliau važiavo nekonkurencingu tempu ir liko be taškų.

Čempionato lyderiu po praėjusių lenktynių tapęs D. Stonemanas sekmadienį milžiniškai padidino savo persvarą pirmenybėse – dabar jis prieš tautietį J. Palmerį pirmauja 31 tašku.

Tuo metu puikiai Vokietijoje pasirodęs K. Vasiliauskas bendroje įskaitoje pakilo iš septintosios į penktąją vietą. Lietuviui ranka pasiekiama ir trečioji pozicija – iki ją užimančio S. Afanasijevo pilotui trūksta tik 9 taškų.

Paskutiniosios dvejos šių metų F-2 lenktynės bus surengtos rugsėjo 18–19 d. Valensijoje (Ispanija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių