Nuomos bendrovės pajuto ekonomikos sąstingį

Bendrovės, siūlančios automobilių nuomos paslaugas Vilniuje, Kaune ir kituose šalies regionuose, pastebi, kad padidėjus konkurencijai ir prasidėjus ekonominiam sąstingiui šią vasarą automobilius išnuomoti pavyksta tik už mažesnę kainą nei pernai.

Labiausiai automobilių nuomos kainą muša didėjanti nuomotojų konkurencija. Automobilius nuomojančios bendrovės „Fortuna rent a car" direktorius Igoris Kosterinas teigė prieš dvejus metus pastebėjęs, kad sparčiai daugėja konkurentų: kai dėl ekonominio sąstingio automobilių pardavimas sulėtėjo, mašinų pardavėjai griebėsi jų nuomos.

Be to, automobilių nuomotojai itin aiškiai pajuto suplonėjusias klientų pinigines. Pasak bendrovės „Autobest" direktoriaus Mariaus Kostelnicko, šią vasarą automobilių nuomos kaina sumažėjo 15 proc.

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos klientai renkasi automobilius šią vasarą, - kaina ir patikimumas. „Anksčiau atvykusi trijų keturių asmenų šeima nuomodavosi didelius, komfortabilius automobilius, o dabar išsirenka trejų durų mašiną, vos ne vos telpa, vaikus sodina ant lagaminų ir džiaugiasi, kad kaina mažesnė", - sakė M.Kostelnickas.

Įdomu tai, kad vienodai taupo ir užsieniečiai, ir užsienyje dirbantys lietuviai. Pasak direktoriaus, kai kurie klientai iš Airijos ar Ispanijos skambina ir sako, jog dėl pinigų stygiaus priversti atšaukti atostogas Lietuvoje.

Šią vasarą automobilių nuomos kainos svyruoja nuo 60 iki 120 litų už parą, priklausomai nuo laikotarpio, kuriam klientai pageidauja išsinuomoti transporto priemonę. Dažniausiai vasarą automobiliai nuomojami dviem trims savaitėms.

Mažiausia jų pasiūla būna prieš ir per ilguosius savaitgalius. Tarkime, prieš šį ilgąjį savaitgalį net keliose automobilių nuomos bendrovėse iš šešių-devynių paprastai siūlomų automobilių buvo likę vos po vieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių