„Maserati GranCabrio“ - elegantiškas italų superautomobilis

Italų gamintojo išskirtinis Maserati GranCabrio modelis pristatytas po ekonominės krizės atsigaunantiems Lietuvos turčiams.

Maserati GranCabrio automobilis, pasauliui parodytas 2009 m. Frankfurto automobilių parodoje, pagaliau atkeliavo ir į Lietuvą.

Beveik penkių metrų ilgio kabrioletas – keturių vietų automobilis. Nors gale sėdintieji vietos stoka pernelyg skųstis negalės, aukštesni nei 180 cm keleiviai viršugalviu rems minkštą stogą. Gale sėdintys keleiviai neapsidžiaugs ir vairuotojui spustelėjus akceleratorių.

Į žmones pasidairyti ir save parodyti atviras automobilis gale sėdintiems tinkamas nebent išdidžiai sklendžiant kavinėmis šurmuliuojančia Vokiečių gatve – padidinus greitį, vėjas ima negailestingai taršyti gale sėdinčiųjų plaukus.Tad ne veltui gamintojas galinių sėdynių vietoje siūlo montuoti aerodinaminį skydelį, kuris vairuotoją ir priekinį keleivį nuo vėjo apsaugos net ir skriejant greitkeliu.

Automobilyje sumontuotas “Ferrari” giminingas V8 440 AG variklis (“GranCabrio Sport” versijoje – 450 AG), kuris dėl geresnio svorio paskirstymo sumontuotas už priekinės ašies. V8 atmosferinio variklio garsas įspūdingas – net ir nedaug apie automobilius nusimanantis supras, kad po variklio dangčiu į lauką veržiasi didelė kaimenė žirgų. Žirgų, kuriuos perka Arabijos šeichai ir pasiturintys lietuviai, nes automobilio kaina – nuo 394 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių