Kelionių rinka atsigauna

Tarptautinio kelionių organizatoriaus "Tez tour"  teigia, kad Lietuvoje išvykstamojo turizmo rinka atsigauna.

Naujausiais duomenimis, jau parduota 65 proc. likusio vasaros sezono, kuris dar tęsis iki lapkričio mėnesio, kelionių.

Populiariausiomis vasaros atostogų kryptimis tradiciškai išlieka Turkija, Graikija, Ispanija, Egiptas.

„Esame garantuoti, kad visų likusių kelionių lėktuvai bus užpildyti beveik 100 proc. Tokių išankstinio pardavimo rezultatų senokai neturėjome, o tai reiškia vieną – rinka bunda. Be to, pastebime, kad šį vasaros sezoną mūsų klientai vėl renkasi brangesnes keliones“, - sakė "Tez tour" Lietuvoje Pardavimų skyriaus vadovė Rasa Lileikytė.

Lyginant šių metų vasaros sezono pabaigos laikotarpį su praėjusiais metais, vidutinė turistinės kelionės kaina išaugo 21 proc., t. y., nuo 1650 iki 2000 litų.

Poilsiautojai, besirenkantys vasaros keliones, išlaiko šių metų tendenciją – ieško kokybiškesnių, didesnį poilsio komfortą užtikrinti gebančių viešbučių. Vertinant statistinius duomenis, 4-5 žvaigždučių viešbučiai sudaro net 95 proc.

Pastebima, kad didžioji dalis turistų viešbučius užsako su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“ ar net „ultra viskas įskaičiuota“.

Šiuo metu į tarp lietuvių populiariausią Turkijos Antalijos regioną jau yra parduota daugiau kaip 73 proc. vasaros sezono kelionių. Į Egiptą – 47 proc., Graikijos Kretos salą – 72 proc. visų šio sezono kelionių.    


Šiame straipsnyje: atostogoskelionės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių