Gamina didžiausio laivo blokus

Klaipėdos „Baltijos" laivų statykloje pradėti gaminti didžiausio pasaulyje kruizinio laivo „Genesis" blokai.

Klaipėdos bendrovė šį mėnesį pradėjo įgyvendinti Suomijos laivų statyklos „Aker Yards" užsakymą. Lietuviai turės pagaminti šešis laivo blokus didžiausiam kruiziniam laivui. Visos šešios dalys svers 17 tūkstančių tonų. Didžiausias blokas bus 35 metrų pločio ir 20 metrų ilgio.

Tikimasi, jog plaukiojantis laivas-miestas pasaulį išvys jau kitais metais. "Genesis" galės priimti apie 6400 žmonių. Laineris bus sudarytas iš maždaug 50 blokų. Preliminari laivo kaina siekia 900 milijonų eurų.

Šis suomių užsakymas klaipėdiečiams - ne pirmas. „Su suomių kompanija bendradarbiaujame jau nuo 2000 metų. Ko nespėja jie patys pagaminti, užsako kitose bendrovėse. Šį kartą pasitikėjo mumis, nes rusai ir lenkai juos ne kartą apvylė. Mūsų bendrovė jiems pasiūlė priimtiną kainą ir gaminio kokybę",- sakė Vladislovas Marinecas, „Baltijos" laivų statyklos Planavimo ir pardavimo skyriaus vadovas.

Per metus laivų statykloje pagaminami 45 tūkstančius tonų sveriantys laivų blokai. Dešimtadalis produkcijos iškeliauja į Norvegiją ir Suomiją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių