Vietoj nemokamų pietų – vaisiai

Įvedus privalomąjį pradinukų maitinimą susidurta su problema - mokyklos nepasiruošusios jų visų pamaitinti. Trūksta ir reikiamų patalpų ir indų.

Apie tai diskutuota vakar vykusiame Klaipėdos savivaldybės atstovų susitikime su Švietimo ir mokslo (ŠMM) ministru Algirdu Monkevičiumi.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė teigė, jog priimtas įstatymas, kai yra geras, tačiau nelabai atsižvelgta į realias jo įgyvendinimo galimybes - tam reikalingi papildomi plotai, įrankiai.

Į susitikimą atostogų metu užsukęs uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius akcentavo, jog savivaldybė dėl įvestos naujovės turėjo papildomai investuoti į mokyklų infrastruktūros gerinimą apie milijoną litų.

J.Simonavičiūtė garantavo, jog 80 proc. Klaipėdos mokyklų yra pasirengusios gaminti pietus kiekvienam vaikui, tačiau buvo pateikta siūlymų, kad geriau būtų vietoj pietų duoti vaikams vaisių arba maitinimui skirtus pinigus pervesti tėvams.

Taip esą būtų patogiau ir nesikirstų su kitų vaikų maitinimosi įgūdžiais.

Ministras ragino imti pavyzdį iš užsienio šalių, kur ši problema išsprendžiama civilizuotai ir paprastai.

„Galime nusižiūrėti labai aukštos gerovės valstybių patirtį, kuomet tiesiog klasėse vaikai labai gražiai pavalgo, švariai susitvarko suolą ir jokių epidemijų dėl to nekyla. Man atrodo, kad tai demokratiškiau, paprasčiau ir mokesčių mokėtojų sąskaita - žymiai efektyviau", - savo pasiūlymą dėstė A.Monkevičius.

Klaipėda nėra išskirtinis miestas, kuriame sudėtinga organizuoti nuo rugsėjo 1-osios prasidėsiantį nemokamą priešmokyklinukų ir pradinukų maitinimą. Su šia problema susiduria 60 proc. šalies savivaldybių, kurios įvardija tas pačias problemas: mokyklos nepajėgios iš karto pamaitinti visų mokinių, reikia išplėsti patalpas, apsirūpinti įrankiais. Švietimo ir mokslo ministerija jau suformavo darbo grupę šiai problemai spręsti, tačiau kada galima tikėtis konkretesnių sprendimų - nežinia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių