VDU studentai perims valdžią

Tarptautinę studentų dieną Vytauto Didžiojo universiteto vairas bus patikėtas studentams. „Studente, tapk VDU rektoriumi!" - tokiu šūkiu raginami tie, kurie išdrįstų vienai dienai perimti universiteto valdžią.

Už kelių dienų bus renkamas studentų atstovas, lapkričio 17-ąją pakeisiantis tikrąjį universiteto rektorių, o jo suburta 19 žmonių komanda užims prorektorių, dekanų ir kelių svarbiausių padalinių darbuotojų postus.

„Studentams bus perduotos beveik visos funkcijos - jie priims lankytojus, atsakinės į skambučius, galės susipažinti su svarbiais dokumentais, tik negalės jų pasirašyti, - teigia VDU rektorius prof. habil. dr. Zigmas Lydeka. - Tai bus unikali proga tiesiogiai pažinti universiteto vadovų darbą, mokysis spręsti jiems iškylančias problemas."

Lapkričio 10 dieną VDU Studentų atstovybės (SA) valdyba iš visų kandidatų atrinks geriausiąjį, vienai dienai užimsiantį rektoriaus kėdę. Kandidatuoti kviečiami visi, atitinkantys keletą reikalavimų: tai turėtų būti ne jaunesnis kaip trečio kurso VDU studentas, neturintis akademinių skolų.

„Pagrindiniais vertinimo kriterijais bus laikoma akademinė ir visuomeninė veikla, vienai vadovavimo dienai sukurta programa bei suburta komanda, kuri užims prorektorių, dekanų, taip pat Akademinių ir Studentų reikalų tarnybų, Užsienio kalbų centro bei Kauno VDU Botanikos sodo vadovų postus", - sako VDU SA valdybos pirmininkas Tomas Šinkūnas.

Kol studentai bandys įsijausti į vadovų vaidmenį, tikroji universiteto valdžia rūpinsis studentiškomis aktualijomis. Nors ir pasitraukę iš įprastų darbo vietų, rektorato nariai neatostogaus: jie diskutuos tema „Studentai ir studentų organizacijos".

Po lapkričio 17-osios ketinama surengti apvaliojo stalo diskusiją, kad tikrieji universiteto vadovai ir juos pavadavę studentai galėtų pasidalinti patirtimi bei išsakyti savo pastabas.

Daugiau informacijos apie dalyvavimą konkurse galima rasti VDU interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: VDUstudentairektorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių