Per radiją – prancūzų kalbos pamokos

Šį penktadienį Vilniaus universiteto radijas „Start FM" pirmą kartą per savo trejų metų istoriją prabils prancūziškai. Iki pat Kalėdų kiekvieną penktadienio ir šeštadienio popietę bus galima išgirsti trumpų prancūzų kalbos pamokų ciklą „We French".

„Išmokysiu ne tik prisistatyti prancūziškai, bet ir frazių, kurios padės nuėjus į barą, taip pat pamačius simpatišką vaikiną ar merginą", - sako idėjos autorė ir įgyvendintoja Melani Dach. Prancūzė į Lietuvą atvyko iš Belgijos ir pagal „Erasmus Socrates" mainų programą Vilniaus universitete studijuoja komunikacijos mokslus.

Radijo vadovas Andrius Valašinas teigia, kad prancūzų kalbos pamokos - tik pradžia. „Toliau bendradarbiausime su studentais iš užsienio ir klausytojams pasiūlysime išmokti naudingų frazių ispanų, italų, turkų bei kitomis kalbomis", - apie ateities planus kalba A.Valašinas.

Šios pamokos bus unikalios tuo, kad užsieniečiai ne tik įgarsins frazes savo gimtąja kalba, bet ir lietuviškai.

Šiuo metu Vilniaus universiteto radijuje darbuojasi per 60 savanorių, kurie rengia 13 laidų muzikos, kultūros, meno, sporto ir aktualijų tematika. „Čia susirenka žmonės, kuriems ne vis vien, kas transliuojama Lietuvoje", - sako A.Valašinas.


Šiame straipsnyje: radijasprancūzų kalbapamoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių