Kinas tampa šiuolaikiška ugdymo priemone

Spalio mėnesį medijų centras „Meno Avilys" pradeda naują seminarų ciklą „Kinas kaip ugdymo priemonė", skirtą Lietuvos vidurinių mokyklų mokytojams. Iš viso šį rudenį visoje Lietuvoje įvyks dešimt teminių seminarų, kuriuose savo įgūdžius tobulins per 300 mokytojų. Seminarų ciklas yra nacionalinio projekto „Šiaurės kinas mano mokykloje", skirto Europos kultūrų dialogo metams 2008, tęsinys.

Seminarų metu mokytojai susipažins su Šiaurės šalių kino edukacijos patirtimi, ugdymui naudojamų kino filmų pavyzdžiais bei pirmąja Lietuvoje filmų analizei mokyklose skirta metodine medžiaga. Visiems dalyviams bus nemokamai išdalintas Šiaurės šalių filmų komplektas bei jų nagrinėjimui skirtas metodinis leidinys. Kino įtraukimas į dėstomas disciplinas - šiuolaikiškas mėginimas papildyti lietuvišką mokymo tradiciją, kuri ilgą laiką buvo paremta daugiausiai žinių suteikimu, o ne kritinio mąstymo ir kūrybiškumo skatinimu.

Šią savaitę pradėjo veikti ir specializuota interneto svetainė www.kinasmokykloje.lt, kurioje mokytojai ras nuosekliai išdėstytą metodinę medžiagą, galės diskutuoti interneto forume. Vėliau joje planuojama skelbti mokinių kartu su mokytojais sukurtus filmus.

Šis projektas yra „Meno avilio" kuruojamos programos „Kinas mano mokykloje" dalis. Praėjusiais metais dalyvavo 240 mokytojų iš įvairių Lietuvos mokyklų, kurie susipažino su kino pritaikymu literatūros, istorijos, kalbų, politologijos, etikos pamokose.

„Vakarų Europos šalių praktika rodo, kad kino kaip netradicinės mokymo priemonės naudojimas ugdymo procese pasiteisina skatinant vaikų ir jaunimo kūrybiškumą, kritinį mąstymą bei vizualinės kultūros supratimą ", - sako medijų centro „Meno Avilys" vadovas Lukas Brašiškis.


Šiame straipsnyje: Meno avilysfilmaimokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių