IT parodoje Omane – ir įmonės, ir universitetai iš Lietuvos

Šią savaitę vykstančioje informacinių ir ryšių technologijų parodoje „Comex Oman 2013“ Muskate, Omane dalyvauja aštuonios įmonės ir keturi universitetai iš Lietuvos.

Bendrovės jungtiniame stende ieško naujų investuotojų, o Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijų, Vytautas Magnus ir Vilniaus universitetai parodoje pristato IT studijų programas ir siekia pritraukti užsienio studentų. Parodoje dalyvauja daugiau nei šimtas vietinių ir užsienio šalių verslininkų, valstybių bei nevyriausybinių organizacijų atstovų ir akademikų iš viso pasaulio.

„Susidomėjimas Lietuvos švietimo sistema praėjusių metų Omano parodoje paskatino pakviesti svarbiausius šalies universitetus pristatyti IT ir inžinerijos studijų programas. Tai puiki galimybė užmegzti akademinius kontaktus ir skatinti partnerystę ne tik verslo, bet ir mokslo srityje“, – sako Boleta Senkienė, asociacijos „INFOBALT“ eksporto ir investicijų vadovė.

Universitetai parodoje pristato finansų ir draudimo matematikos, ekonometrijos, verslo informatikos, taikomosios informatikos studijų programas anglų kalba bei mokymo programas vadovams, siejamas su pokyčių valdymo metodologija.

„Dalyvavimas „Comex Oman 2013“ parodoje praplės atvykstančių studentų geografinį mastą ir paskatins aktyvesnį bendradarbiavimą su Azijos šalių mokslo institucijomis. Šiuo metu vyraujant tendencijai, jog pasaulyje universiteto žinomumas priklauso nuo to, kiek į jį atvyksta studentų iš užsienio šalių, stengiamės kelti savo žinomumą pasauliniu lygiu, konkuruodami su užsienio universitetais”, – sako Paulius Drungilas, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas.

Pasak kitų universitetų atstovų, akademinis bendradarbiavimas su užsienio šalimis ir jų studentais atvers galimybes naujiems projektams su Azijos šalimis ir paskatins abipusius mainus.

Robertas Damaševičius, Kauno technologijos universiteto Informatikos fakulteto prodekanas teigia, kad dabartinė Lietuvos situacija ir studentų skaičiaus mažėjimas skatina universitetus ieškoti naujų galimybių didinti savo žinomumą pasauliniu mastu.

Tuo tarpu Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto dekanė Daiva Vitkutė–Adžgauskienė papildo, jog dalyvavimas parodoje skatina ne tik atvykti studentus iš užsienio, bet kontaktų užmezgimas ragina ir Lietuvos studentus dalyvauti užsienio universitetų siūlomose studijų ar mainų programose.

Kovo 25 – 29 d. vykstančioje parodoje „Comex Oman 2013“ taip pat prisistato šios IRT sektoriaus įmonės: „Etronika“, „Ruptela“, „MOOG“, „Informacinė raida“, „Data House“, „IPB“, „1ClickFactory“, „Baltic Amber Solutions“.

Pasak B. Senkienės, jau pirmosiomis parodos dienomis pastebėtas padidėjęs Lietuvos žinomumas, lyginant su praėjusiais metais.

„Omano verslo atstovai laukia kvietimų į IT konferencijas ir seminarus, o išaugęs susidomėjimas Lietuva jau paskatino apmąstyti nuolatinio asociacijos atstovo Omane paskyrimą“, – pasakoja B. Senkienė.

Pagrindinė dalyvavimo parodoje organizatorė – asociacija „INFOBALT“. Vizitą ir susitikimus įmonėms parodoje organizuoti padeda Lietuvos garbės konsulas Omane Anees Issa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beraščiams žurnaliūgoms

beraščiams žurnaliūgoms portretas
Kauno technologijos, Vytauto didžiojo... Mažiau, nei kilometras iki univero, jei nemokat internetu naudotis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių