Sunku patikėti: kelionės metu patirta trauma gali atsieiti ir 50 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Dabar pats atostogų įkarštis – vieni jau atostogauja, kiti dar tik ruošiasi, tačiau kartais nutinka taip, kad kelionės džiaugsmus apkartina nenumatytos išlaidos. Draudikai skaičiuoja, kad dažniausiai keliautojai patiria su sveikata susijusių išlaidų. Apie nesklandumus kelionėse LNK reportaže papasakojo draudimo agentūros atstovas Gediminas Bulenokas.

– Tai su kokiais nuostoliais keliautojai kelionėse susiduria dažniausiai?

– Na, dažniausiai pasitaikančios išlaidos, su kuriomis susiduria keliautojai, yra susijusios su sveikata. Įprastai galvojame, kad išlaidos dažniausiai tenka draustiesiems keliautojams, kurie keliauja ir užsiima kažkokia aktyvia veikla – slidinėja, užsiima buriavimu ar kitomis pavojingomis veiklomis. Tačiau pastebime, kad kas trečias registruotas įvykis yra patiriamas susitraumavus, ir dažniausiai ta trauma yra patiriama viešbučio teritorijoje. Žmonės tiesiog paslysta, nugriūna ir tada jiems reikalingas gydymas. Dar labai dažnai tenka kompensuoti gydymą dėl apsinuodijimo, alergijos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Šiuo metu dideli karščiai svilina Europą. Ar kažkokie smarkūs nudegimai irgi yra padengiami? Ar kenčia nuo to keliautojai?

– Pastebime, kad dažniausiai įvykiai yra registruojami iš šiltųjų kraštų – Turkija, Egiptas, Graikija, Ispanija. Pastebime ir kad žmonės tikrai ilgai būna saulėje, dėl to susilpnėja jų imunitetas, pakyla temperatūra ir vėliau reikalingos gydytojo konsultacijos, kažkokia kita papildoma pagalba. Tokias išlaidas tikrai dažnai gauname ir jos taip pat yra viena iš pagrindinių mūsų kompensuojamų.

– O, be sveikatos išlaidų, su kokiomis dar nenumatytomis išlaidomis susiduria keliautojai?

– Kitos išlaidos, su kuriomis susiduria, tai bagažo praradimas, taip pat gali būti atvejų, kad yra suplanuota kelionė, tačiau kelionė gali būti atšaukiama dėl ligos. Pastebime, kad klientai taip pat perka suplanuotos kelionės atšaukimo draudimą, t. y. jie apsisaugo nuo to, jei negalės išvykti į kelionę dėl ligos.

– Kaip dažnai klientai praranda bagažą?

Turėjome atvejį, kai Šveicarijoje žmogus patyrė traumą – susitrenkė galvą ir gydimo išlaidos siekė daugiau negu 50 tūkst. eurų.

– Na, pagal mūsų statistiką, mes vertiname, kad tas bagažo praradimas tikrai nėra toks dažnas, kaip galbūt buvo anksčiau. Matome, kad ir tie procesai dabar yra daug geriau išvystyti. Šiuo metu bagažas yra prarandamas maždaug vieną kartą iš šimto.

– Tai sveikata, atšaukta kelionė – dažniausi atvejai, taip?

– Taip. Dar esame pastebėję tai, kad Europoje tikrai išaugo gydymo išlaidos. Labai priklauso nuo šalies, į kurią keliaujama. Turėjome atvejį, kai Šveicarijoje žmogus patyrė traumą – susitrenkė galvą ir gydimo išlaidos siekė daugiau negu 50 tūkst. eurų, nes klientui buvo reikalingas gydymas stacionariai. Tikrai gali būti atvejų, kai gydymo suma tikrai yra labai didelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja tam ko...

yja tam ko... portretas
atstok su savo durnais klausimais. Man pvz patogiau ir greičiau per kelias sekundes perskaityti kas įdomu nei pusvalandį klausytis visko apie viską

prie viso sito,parasykite

prie viso sito,parasykite  portretas
apie draudimo savininku pelnus ,kaip auga ju turtai .Tai tada bus pilnesnis ir teisingesnis supratimas apie draudiku imoniu ''VARGUS''ismokant draudimines sumas.

kn nebėra žurnalistų?

kn nebėra žurnalistų? portretas
Kd lnk reportažus tik perspausinimas??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių