R. Razmuvienė: fiksuojami du nauji židiniai gydymo įstaigose

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė antradienį pateikė naujausią koronaviruso statistinę informaciją. Jos teigimu, ligoninėse dėl šios infekcijos gydomi 156 pacientai, Reabilitacijos skyriuose – 11, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 5 asmenims, o su deguonies kaukėmis gydomi 58 žmonės.

„Skirtumas didžiulis, tas, kad dabartiniu metu sergimo formos yra lengvesnės“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė D. Razmuvienė.

Pasak epidemiologės, yra užfiksuoti du nauji židiniai gydymo įstaigose – Jurbarko ligoninėje ir Kauno LSMU ligoninėje. Per paskutinę parą koronavirusas buvo patvirtintas 81 žmogui. 65 asmenims buvo pasireiškę simptomai, buvo nustatyta apie 400 kontaktavusių asmenų.

Epidemiolgė informavo, kad infekcijos židinių gausioje Raseinių rajono savivaldybėje per paskutinę parą buvo nustatyti 127 kontaktą su sergančiaisiais turėję asmenys. Vis dėlto D. Razmuvienė neslėpė apmaudo, kad net kontaktą su sergančiuoju turėję raseiniškiai nenori darytis koronaviruso testų.

„Tačiau dalis iš karto paskambino, atsisakė, kad jie nevyks tirtis, nenurodydami priežasties. Kiti tiesiog neatvyko išsitirti“, – teigė NVSC gydytoja epidemiologė, pridūrusi, kad Raseinių mobiliajame punkte dėl nenorinčiųjų tirtis iki ketvirtadienio yra net 548 laisvos vietos.

„Jeigu tokia situacija bus ir toliau, žmonės labai vangiai, nenoriai kreips dėmesį į tokį labai svarbų dalyką, kaip nemokamą išsityrimą, tai situacija tikrai gali blogėti ir gali prireikti žymiai griežtesnių apribojimų“, – sakė D. Razmuvienė.

Kalbėdama apie židinius medicinos įstaigose, D. Razmuvienė informavo, kad šiuo metu serga 218 medikų. Radviliškio ligoninės židinyje yra fiksuojami 168 atvejai. Raseinių ligoninės protrūkyje fiksuojami 26 atvejai. Šis židinys, kaip teigė epidemiologė, nėra nurimęs, tad atvejų gali daugėti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bauskit už viruso Platinimą

bauskit už viruso Platinimą portretas
bauskit už viruso Platinimą... kaimiečiai tik baudas mokėdami supranta savo pareigą.... patys lėks tirtis , kai Baudą 1000 EUR reikės mokėti , ......TAMSŪS žmonės Raseiniškiai ....GŪDUS kaimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių