S. Čaplinskas įspėja: šiuo metu kirpyklose geriau nesilankyti

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas feisbuko paskyroje pasidalijo įžvalgomis, kodėl kol kas reikėtų vengti apsilankymų kirpyklose.

„COVID-19 ligą sukeliantis naujasis koronavirusas ant audinio gyvybingas išlieka apie parą, ant nerūdijančio plieno ir plastiko – iki 4 dienų. Kiek virusas išlieka plaukuose? Yra tikimybė, kad virusas gali išlikti gyvybingas ant jūsų plaukų kelias valandas ar net kelias dienas, atskleidė „The Lancet“ paskelbtas tyrimas. Bet tai nereiškia, kad plaukus reikia plauti taip pat dažnai, kaip rankas, purkšti juos rankų dezinfekantu ar dezinfekavimo priemonėmis“, – akcentuoja profesorius.

S. Čaplinsko nuomone, kol kas reikėtų vengti apsilankymų kirpyklose. „Norėdami būti saugūs, kuo mažiau lieskite savo plaukus, kol galėsite juos tinkamai išplauti šampūnu. Palietus rankomis užterštus plaukus, o vėliau veidą, virusas gali patekti ant veido. Kaip ir rankas, plaukus plaukite bent 20 sekundžių. Šiuo metu geriau nesilankyti kirpykloje, net jei joms leista veikti, rašoma „Forbes“ (suprantu, kad ypač moteris tai nuliūdins)“, – socialiniame tinkle rašo S. Čaplinskas.

Primename, kad praėjusią parą, gegužės 17-ąją, sekmadienį, nustatyti 6 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iš viso šiuo metu patvirtinti 1 547 ligos atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSC) pirmadienio duomenimis, per praėjusią parą ištirti 2 378 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol jau iš viso ištirti 231 104 ėminiai.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 485 žmonės. Nuo jos mirė 59 žmonės, pasveiko – 997. Izoliacijoje šiuo metu yra 295 asmenys.

Šeši žmonės, užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia NVSC.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Karantinas mūsų šalyje galioja iki gegužės 31 d.


Šiame straipsnyje: Saulius ČaplinskasKoronavirusas Lietuvojekoronaviruso plitimasCOVID-19 saviizoliacijakoronaviruso išlikimas plaukuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

vst

vst portretas
nekreipkit demesio i nesamoniu rasymus eikit kirpkites ir gyvenkit kaip patinka, cia jums isplaus smegenis isigimeliai, per visa karantina nenesiojau kaukes ir nenesiosiu tai zemina mano garbe ir oruma, jei butu liga reali nesiociau, bet i sapaliones nekreipiu demesio as vadovaujuos sveiku protu, ir visiems to linkiu.

Manyčiau,

Manyčiau, portretas
kad tai visiškas briedas!!!

As

As portretas
Pažystu tikrai puse Lietuvos tie pažystamu turi daug irgi bet ne vienas neserga iś tū puse nei ju pažystamu pažystami....
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių