Ministerija: nuo pirmadienio atvykusiems į Lietuvą testai bus mokami

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio atvykstantys į Lietuvą neskiepyti ir koronavirusu nepersirgę asmenys COVID-19 testą turės pasidaryti savo lėšomis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Paveiktų šalių sąrašas tuo tarpu lieka nepakitęs, t. y. visos šalys priklauso raudonai arba pilkai zonai.

Iki šiol neskiepyti ir nepersirgę asmenys, atvykstantys į Lietuvą ne vežėjų transportu ar kitais nustatytais atvejais ir neturintys neigiamo COVID-19 tyrimo atsakymo, privalėjo per 24 valandas nuo atvykimo užsiregistruoti tyrimo atlikimui Lietuvoje. Tokį tyrimą jie galėjo atlikti ir mobiliajame punkte, tačiau nuo pirmadienio COVID-19 tyrimą tokie asmenys turės atlikti savo lėšomis, registruojantis į COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą.

Nuo šiol savo lėšomis tyrimus turės atlikti ekipažų ir įgulų nariai, kurie vykdo keleivių pervežimą tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis, kai jų buvimo Lietuvoje laikas yra ilgesnis, nei 24 valandos, taip pat užsieniečiai, atvykstantys į Lietuvą dėl ypatingų humanitarinių priežasčių.

Savo lėšomis tyrimus taip pat turės atlikti pasienio darbuotojai ir asmenys, kasdien ar kiekvieną darbo dieną kertantys Lietuvos ir kitos Europos Ekonominės Erdvės valstybės sieną: vykstantys darbo reikalais, mokiniai ir juos į ugdymo įstaigą vežantys asmenys, studentai ir stažuotojai.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Paveiktų šalių sąrašas – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Smegenyse ir subinėse neįsivaizduojate kokie virusai,nera jokio viruso kitaip.Tikrinkite kokius virusus perveža arba nešiojasi kelnėse,nes pūva gyvi ištirkėliai ,paleistuvės o čia tai problema ,kurios nemato niekas.Higienos prekės brangios o pi....tis nori ir pūvantys,tokie labiau už sveikus.Mąstykite ką su tokiais daryti .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
toliau valstybės tarnybų vykdomas nusikaltimas prieš Lietuvių tautą , lengvai be ribojamų įvežamas virusas apkrėsti ir žudyti , atsirasti viruso mutacijoms
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių