Ispanija siūlys ketvirtąją vakcinos nuo COVID-19 dozę visiems gyventojams

Ispanija veikiausiai metų pabaigoje visiems savo piliečiams siūlys skiepytis ketvirtąja vakcinos nuo COVID-19 doze, ketvirtadienį pranešė sveikatos apsaugos ministrė Carolina Darias (Karolina Darias).

Ispanija, kaip ir daug kitų šalių, šiuo metu jau skiepija ketvirtąja vakcinos doze vyresnio amžiaus žmones ir tuos, kurių imuninė sistema yra nusilpusi.

„Ketvirtąja doze bus skiepijami visi gyventojai“, – interviu privačiam televizijos kanalui „La Sexta“ sakė C. Darias.

Kada bus pradėta visuotinė vakcinacija ketvirtąja doze dar nenuspręsta, bet veikiausiai tai vyks paskutiniais šių metų mėnesiais, kai tikimasi sulaukti naujų vakcinų, adaptuotų kovai su naujomis COVID-19 atmainomis, pridūrė ministrė.

Maždaug 47 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje iki šiol visiškai paskiepiję yra 93 proc. vyresnių nei 12 metų amžiaus žmonių. Tai vienas didžiausių imunizacijos rodiklių pasaulyje.

Nuo pandemijos pradžios 2020 metų kovo mėnesį šalyje registruota 12,5 mln. užsikrėtimų COVID-19 ir 107 239 mirties atvejai.

Nuo šių metų kovo Ispanija su COVID-19 elgiasi kaip su endemine liga ir atsisako kruopštaus jos atvejų sekimo, kurį vykdė prasidėjus pandemijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Ir kas...užsikrėsti ir prasirgsit snargliuku

senis

senis portretas
o lietuva pasiūlis kai tūkstančiai bus užsikrėtusių.

Prasideda

Prasideda portretas
Nauja beprotybės banga. Ispanijoje irgi neokomunistai valdo,, kaip pas mus. Laikykimes, taip gali būti ir pas mus. Tegu tik pabando prievartauti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių