Gyventojai skundžiasi: pas šeimos gydytoją gali patekti tik maždaug po mėnesio

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajono gyventojai skundžiasi, kad pas šeimos gydytoją gali patekti tik maždaug po mėnesio, o prisiskambinti telefonu irgi reikia ne vienos valandos, informuoja LNK žinių tarnyba.

Rajono poliklinika aiškina, jog pas kai kuriuos šeimos gydytojus išties nežmoniškos eilės, tačiau dėl jų iš dalies priežastį mato ne pandemijoje, o kai kurių pacientų pernelyg dažnuose vizituose, nes jie neribojami ir neapmokestinti kaip Latvijoje.

Ši kaimo moteris gyvenimo užgrūdinta, bet eilės pas gydytojus ją žemina.

„Talonai gruodžio 15, skambinkite, bus tiktai sausio, tai va, tai kiek žmogus gali laukti? Išlaukęs mėnesį, dar lauk mėnesį, pusantro. Taip ir gali numirti ir nesulaukti vizito pas gydytoją“, – apie vargus patekti pas medikus pasakoja Panevėžio rajono gyventoja.

Moteris rodo nepradėtų vaistų buteliuką nuo kraujospūdžio, kurį išrašė vietos ambulatorija.

„Nusipirkau, perskaičiau tą informacinį lapelį, ir parašyta, kad sergant cukriniu diabetu nevartoti“, – pasakojo moteris.

Kadangi vaistų kaime esą niekas nepakeitė, moteris ryžosi persirašyti į rajono polikliniką Panevėžyje pas kurį nors šeimos gydytoją. Moteris kol kas ir čia pas medikus dar nepateko.

Poliklinikos administracijos atstovai aiškina, kad dėl vaistų recepto tiek laukti nereikia. Yra budintis gydytojas, bet neatmeta klaidos.

Plačiau apie eiles pas medikus – reportaže:

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Reikia reikalauti, kad gydymas būtų kaip visur Europoje: gydaisi kur nori (ir privačiose poliklinikose), o Sodra sumoka

visiška t i e s a , - ministre DULKĮ, ko miegi !

visiška t i e s a , - ministre DULKĮ, ko miegi ! portretas
juk GYVENTOJAI dėl šios problemos k r e i p i a s i gal 10 -tą kartą į tave--kodėl n e s p r e n d i ;- nemoki , ar nenori tai daryti- atsakyk , tai labai svarbu gyventojams,

jo

jo portretas
sprendimas paprastas, ivesti registracijos mokesti kokia 10 EUR, eiliu neliks. Dabar kruva pusglusiu reikia nereikia lenda. Ypac siuolaikines jaunosios mamytes ir sumameje tetukai. Vaikas nusiciaudejo skambina, registruojasi uzima laika ir sudaro eile.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių