Europos vaistų agentūra patvirtino COVID-19 skiepus vyresniems nei šešių mėnesių vaikams

Europos vaistų agentūra (EVA) trečiadienį patvirtino bendrovių „Pfizer“ ir „Moderna“ COVID-19 skiepus vaikams nuo šešių mėnesių amžiaus, baiminantis, kad žiemą gali kilti nauja koronavirusinės infekcijos banga.

Tuo pat metu EVA taip pat patvirtino atskirą „Moderna“ vakciną, skirtą koronaviruso omikron atmainos potipiams BA.4 ir BA.5.

EVA Žmonėms skirtų vaistų komitetas „rekomendavo... naudoti [„Pfizer“] „Comirnaty“ vakciną vaikams nuo šešių mėnesių iki ketverių metų ir [„Moderna“] „Spikevax“ vakciną vaikams nuo šešių mėnesių iki penkerių metų“, pranešė Amsterdame įsikūrusi agentūra.

Tačiau ji nurodė, kad, palyginti su skiepais, rekomenduojamais penkerių metų ir vyresniems žmonėms, kūdikiams skiriamos dozės bus mažesnės.

„Pfizer“ „Comirnaty“ gali būti naudojama kaip pirminė vakcina, kurią sudaro trys dozės, o skiepijant „Spikevax“ bus naudojamos dvi dozės.

EVA taip pat patvirtino „Moderna“ adaptuotą „Spikevax“ stiprinamąją dozę nuo naujų omikron atmainų.

„Dvivalentė vakcina rekomenduojama suaugusiesiems ir vaikams nuo 12 metų, kuriems jau buvo atliktas pirminis skiepijimo nuo COVID-19 kursas“, – nurodė EVA.

Ši adaptuota „Spikevax“ vakcina yra antroji 27 valstybių bloko priemonė kovai su itin užkrečiamais viruso potipiais BA.4 ir BA.5.

Nors beveik prieš dvejus metus sukurtos originalios COVID-19 vakcinos tam tikru mastu apsaugo nuo naujesnių atmainų, skubama kurti skiepus būtent labiau užkrečiamoms, nors ir lengvesnius simptomus nulemiančioms omikron atmainoms.

Ankstesnės „susirūpinimą keliančios atmainos“, tokios kaip alfa ir delta, ilgainiui išnyko, tačiau omikron ir jo potipiai dominavo 2022 metais.

Pastaraisiais mėnesiais Europoje ir Jungtinėse Valstijose naujų ligos atvejų ypač padaugėjo dėl BA.4 ir BA.5.

Praėjusį mėnesį EVA įspėjo, kad nors mirčių skaičius sumažėjo, pandemija „vis dar tęsiasi“, ir paragino šalis prieš žiemą, kai tikimasi susirgimų padaugėjimo, pradėti vykdyti skiepijimo stiprinamosiomis dozėmis programas.

EVA rekomendacijos bus perduotos Europos Komisijai, priimsiančiai galutinį sprendimą.


Šiame straipsnyje: EvaCOVID-19Pfizermoderna

NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>norėčiau pažvelgti \\\\\.../////

>>>norėčiau pažvelgti  \\\\\...///// portretas
Ale tikrai,sveiku protu nesuvokiamas veiksmas,dėl to prakeito popieriaus,vadinamo "PINIGU",be sąžinės graužimo,šaltakraujiškai žudyti VAIKUS.____Kažkas nežemiška,antgamtiška.___Kada tuos sūkas žudikus viešai iškars,nes jų "vaistų" nauda ŽINOMA,-MIRTIS.

norėčiau pažvelgti

norėčiau pažvelgti portretas
tiems daktarams, o ypač kūdikių tėvams į akis, kurie mano kad to labai reikia. Jūs tiesiog žudikai.

:))))

:)))) portretas
EP jau purto Ursula dėl marmalu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių