D. Britanijoje gėjams bus leista tapti kraujo donorais

Didžiojoje Britanijoje ketinama panaikinti draudimą gėjams duoti kraujo. Toks draudimas šalyje galioja jau kelis dešimtmečius.

Tačiau kraujo galės duoti tik tie gėjai, kurie nebuvo lytiškai aktyvūs pastaruosius dešimt metų, informuoja šalies dienraštis „The Daily Telegraph“.

Draudimas gėjams aukoti kraujo buvo įvestas daugelyje pasaulio šalių ėmus plisti žmogaus imunodeficito virusui (ŽIV), nes tarp gėjų yra didesnė rizika juo užsikrėsti. Donoro kraujas tikrinamas dėl ŽIV ir kitų infekcijų, tačiau kai kuriais atvejais viruso nustatyti neįmanomą, o užsikrėtimo rizika išlieka.

Britanijos sveikatos apsaugos ministrė Ana Milton (Anne Milton) apie draudimo gėjams duoti kraujo pakeitimus ketina paskelbti per ateinančias kelias savaites.

Verta paminėti, kad visi kraujo donorystės apribojimai gėjams nebus panaikinti. Homoseksualiems ir biseksualiems vyrams bus leista duoti kraujo tik tuo atveju, jei jie susilaikys nuo homoseksualių lytinių santykių daugiau nei 10 metų. Tokį apribojimą parėmė Konsultacinis komitetas donorų kraujo saugumo klausimais. Jo ekspertų nuomone, toks variantas leis nutraukti gėjų diskriminaciją ir išlaikyti aukštus perpilamo kraujo saugumo reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių