Šventės ir vienatvė: kodėl gi ne?

  • Teksto dydis:

Niekas sąmoningai nesiekia vienatvės, tačiau kartais ji atsėlina. O ką daryti, jeigu esi vienas, kai prasideda didžiosios metų šventės? Įsiprašyti pas ką nors į svečius? Staigiai susirasti antrąją pusę? O gal užsidaryti namuose ir verkti į pagalvę?

"Pasinaudokite šiuo laikotarpiu, kad pabūtumėte su savimi, – pataria psichologai. –  Labai gali būti, kad kitais metais neturėsite nė menkiausios tokios galimybės." Svarbiausia, sako portalo "Psichika" specialistai, atsikratyti trijų nuodingų minčių.

"Manęs niekas nepakvietė!"

Ne visi veržiasi ilgas valandas leisti su svečiais prie stalo ar klajoti po miestą iki paryčių. Kartais norisi ramiai pasėdėti, prisiminti, kas buvo gera, kas – bloga praeinančiais metais ir… eiti miegoti. Žmonėms taip patogiau, ir tai visai nereiškia, kad jus ignoruoja. Kartais taip bijome likti vieni, kad džiaugiamės bet kokia kompanija, o vakarą praleidus su neįdomiais žmonėmis vietoj šventinės nuotaikos lieka tik nuovargis ir susierzinimas.

"Jeigu mes susitikinėjame, šventes privalome praleisti kartu!"

Tokia mintis dažniau kyla moterims. Tiesa ta, kad planuoti švęsti kartu galite tik tada, jeigu jis – jūsų vyras, sužadėtinis arba labai arti jo. O jeigu tiesiog susitikinėjate, jis jums nieko neskolingas. Kaip ir jūs jam. Neatmeskite tikimybės, kad galbūt šias šventes jis nori sutikti su savo šeima, bet supažindinti su šia jūsų dar nėra pasiruošęs. O jeigu iki šiol jus siejo tik seksas, bendrų švenčių to žmogaus planuose gali ir nebūti.

"Manęs net nepasveikino!"

Tikėjotės sveikinimo nuo žmogaus, kuris, jūsų manymu, jums neabejingas, o jis užmiršo pasveikinti? Tokiais atvejais neretai įsižeidžiame ir pradedame galvoti, kad tam žmogui nieko nereiškiame. Bet priežasčių juk gali būti daug. Gal jis atsidūrė vietoje, kur nėra prieigos prie interneto, prastas telefono ryšys ar išvis telefonas išsikrovė? O gal tas, iš kurio laukiate sveikinimo, laukia to paties iš jūsų?


Šiame straipsnyje: šventėsvienatvėpsichologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių