SMS pažintys: ko iš jų tikimės? (specialistų komentaras)

,,Elegantiška, liekno sudėjimo tamsiaplaukė 35 metų kaunietė užmegztų pažintį su apsirūpinusiu vyru'', ,,Paprastas, simpatiškas 28 metų vaikinukas ieško merginos iš Panevėžio, ,,Simpatiškas 38 metų vyras išbučiuos merginą ar moterį visą iki kojų pirštelių. Tokių ir panašaus pobūdžio skelbimų galime išvysti vėlų vakarą įsijungę televizorių ar pasiklausę tam tikrų radijo stočių programų. Sms pažintys- vienas populiariausių būdų, norintiems užmegzti romantiškus jausmus ar siekiantiems praplėsti draugų ratą.

Tačiau kyla klausimas: Ar trumposiomiss sms žinutėmis galima rasti gyvenimo meilę? O gal iš tikrųjų nieko rimto ir neieškome, veikiau priešingai - norime linksmai, tačiau neįpareigojančiai praleisti laiką? Kiek žmonių, tiek nuomonių, ketinimų ir skirtingų interesų. Atsiranda tokių, kurie vis dar naiviai tiki, jog iš telefono ekrano vieną dieną iššoks svajonių jaunikis arba pasakiško grožio princesė. Mielieji, deja, sms pažintys  tokių stebuklų nežada, o jei jie nutinka, tai tikrai nedaugeliui.

Pasidomėjus šia tema plačiau, galima teigti, jog tokioms avantiūroms ryžtasi įvairaus amžiaus žmonės. Pradedant naiviais, vos dvylikos sulaukusiais paaugliais, baigiant nemažai gyvenimiškos patirties sukaupusiais penkiasdešimtmečiais. Visus be išimties domina naujos pažintys ir potenciali galimybė, žadanti padovanoti antrąją pusę. Nustebsite, tačiau daugiausiai žinučių į sms pažinčių svetaines rašo vaikinai, toks bendravimo būdas jiems atrodo priimtiniausias. Gal jiems trūksta drąsos ar pasitikėjimo savo jėgomis, juk bendraujant telefonu nematai žmogaus veido, emocijų, negirdi jo balso, todėl jautiesi saugiau.

Originaliai sukurtas tekstas, be jokių abejonių, atkreiptų aplinkinių dėmesį, tačiau žmonės dažnai tingi pasitelkti visą savo išmonę ir nestandartiškai prisistatyti. Todėl dažniausiai sms tekstai yra trumpi, neišsamūs, juose nurodomas tik amžius, lytis ir poreikiai. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad tokio pobūdžio tekstų sms pažinčių svetainėse apstu, todėl vargu, ar pavyks atkreipti kitų dėmesį ir sulaukti daug sms žinučių.

Psichologai teigia, kad toks nestandartinis pažinties būdas nėra labai geras, nes sms tekstas pateikia per mažai informacijos apie žmogų, ne retai truputį pabendravus juo nusiviliama. Taip pat galima pakliūti į sumaniai aferistų paspęstus spąstus ir nemenkai nukentėti. Todėl prieš pateikiant informaciją apie save ir duodant telefono numerį, reikėtų labai įdėmiai pagalvoti.

Ne paslaptis, kad tokio tipo pažintys itin suintensyvėja atšalus orams. Mat žmonės pasiilgsta kūniškos šilumos, artumo ir bendravimo, kuris praskaidrintų nuotaiką po sunkių dienos darbų. Juk kai už lango spaudžia šaltukas, nesinori nosies kišti iš namų ar šilto kabineto darbe, todėl galimybės užmegzti naujas pažintis stipriai slopsta.

Net jei iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog toks bendravimas laikui bėgant gali išsirutulioti į rimtus santykius, būkite atsargūs. Tik labai maža dalis, vos 0.5 proc. sms pažinčių virsta rimtomis draugystėmis. Žinoma, svarbu išsiaiškinti ir žinoti savuosius lūkesčius, jei ieškote trumpalaikių nuotykių, nuvykti prie jūros ir mėgautis neįpareigojančiu seksu, tikėtina, jog tokį žmogų rasite.

Tačiau jei jūsų tikslas - santuoka, norite kartu užauginti vaikus ir pasenti, vargu ar sms pažintys tinkama vieta būsimos žmonos/vyro paieškoms. Bet pamėginti surizikuoti galima, juk sakoma: kas nerizikuoja, tas negeria šampano.

Nors sms žinutės siuntimas nereikalauja daug pastangų, yra lengvas ir kainuoja nedaug, tačiau merginą/vaikiną galima rasti ir kitokiais būdais. Užsiregistruoti socialiniuose tinkluose, lankytis viešose vietose, draugų susibūrimuose, gimtadieniuose, koncertuose, tik bendravimas, gerosios Jūsų savybės sužavės aplinkinius ir pelnys jų simpatijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas portretas
Sveiki visi! Nenoriu nieko smerkti, bet šiuolaikinis jausmų ir bendravimo stilius man sukelia juoka. Ka pasaulis bando padaryti iš jaunimo? Nesupykit,bet debilus...

Romas

Romas portretas
Manau ne esu verslininkas žmogus nėra tobula vertybe taikinys pinigai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių