Kokio gi dydžio yra tas vidutinis penis?

  • Teksto dydis:

Kai visko matęs gydytojas-urologas pagaliau liovėsi nevalingai, isteriškai kvatotis iš paciento, įspėjusio apie savo labai, labai, LABAI mažą daikčiuką, ir, nusišluostęs ašaras, atsiprašė jo bei pasiteiravo, kas atsitiko, kad reikėjo kreiptis į gydytoją, pacientas jam atsakė: „Ištino“. Juokai juokais, tačiau reprodukcinio organo ilgis ir apimtis nemažai daliai vyrų yra opus klausimas, visai nekeliantis juoko.

Laimė, panašaus pobūdžio nerimą galbūt numalšins naujo tyrimo rezultatai, kuriuos žurnalas „Science“ vadina tiksliausiais iki šiol penio dydžio matavimais anatomijos istorijoje.

Daugelyje ankstesnių tyrimų buvo pasitikima pačių tiriamųjų išsakytais matmenimis, o tokie įverčiai nėra objektyviai tikslūs. „Žmonės tokiu atveju dažnai pervertina save“, – pasakoja Pietų Londono ir Modslio NHS fondo ligoninės psichiatras Davidas Veale. Kai jis su kolegomis užsimojo nustatyti tikslius penio proporcijų įverčius, jie pradėjo rinkti ligoninėse surinktus pacientų duomenis apie lytinio organo matmenis.

Žurnale“ British Journal of Urology International“ publikuoto tyrimo rezultatai gauti išanalizavus 17-os akademinių tyrimų duomenis, kurie buvo surinkti ta pačia standartizuota metodika. Tokiu būdu naujojo tyrimo imtį sudarė iš viso 15 251 vyras iš viso pasaulio. Toks duomenų masyvas buvo pakankamas išskaičiuoti vidurkius ir sumodeliuoti visos žmonijos statistinio penio matmenis.

„Man vis dar sunku patikėti, kiek daug vyrų kamuoja nerimas dėl jų penio dydžio, – teigia tyrime nedalyvavusi Indianos universiteto elgesio mokslų tyrėja Debra Herbenick. – Mokslui iš tikrųjų reikia labai tikslių ir patikimų duomenų.“

Tyrėjų analizės rezultatai byloja, kad vidutinis suglebusio penio ilgis siekia 9,16 cm, o vidutinis erekcijos būsenos penio ilgis siekia 13,12 cm. Suglebusio ir erekcijos būsenos penio apimties vidurkis siekia atitinkamai 9,31 cm ir 11,66 cm.

Grafinė duomenų iliustracija rodo, kad dydžio ir mažumo kraštutinumai reti. Ilgesnį nei 16 cm erekcijos būsenos penį turi tik 5 iš 100 vyrų (apie 5 proc. vyrų populiacijos). Žvelgiant į priešingą šio kontinuumo pusę, tik 5 iš 100 vyrų turi trumpesnį nei 10 cm erekcijos būsenos penį.

Jei kiltų noras sužinoti, kurioje šios skalės dalyje atsidurtų jūsų reprodukcinis organas, pirma reikėtų jį išmatuoti pagal tą pačią metodiką, kuria buvo įvertinti ir visų šio tyrimo tiriamųjų pasididžiavimai. Visi ilgio matavimai buvo atliekami nuo gaktikaulio iki varpos galvutės viršaus (apyvarpės ilgis neįskaičiuojamas). Penio apimtis matuojama ties penio šaknimi arba ties viduriu, nes šios dvi sritys savo apimtimi laikomos ekvivalenčiomis.

Tyrėjai taip pat priėjo išvadą, jog nėra stipraus statistiškai patikimo ryšio tarp penio matmenų ir kitų fiziologinių ypatumų (pvz., ūgio, kūno masės indekso, batų dydžio ir pan.). Tyrimo metu taip pat nerasta statistiškai patikimų sąsajų tarp genitalijų matmenų ir rasės ar tautos, nors tyrimo autorius D. Veale pabrėžia, kad tyrimo imtis buvo sudaroma ne tokių sąsajų paieškai.

Kad ir kokie būtų šio tyrimo rezultatai, tačiau kiti tyrimai byloja, jog savo penio dydžiu yra patenkinti tik apie 55 proc. vyrų. Kiti vardan didesnių matmenų ryžtasi net ir potencialiai pavojingoms chirurginėms intervencijoms, tačiau, anot D. Veale, nerimo priežastis tokiais atvejais slypi ne genitalijose, o psichikoje. „Panašu, kad vyrai klaidingai hiperbolizuoja daugelio kitų vyrų lytinio organo matmenis“, – teigia jis.

Tikėtina, jog tokiam hiperbolizuotam vaizdiniui įtakos turi pornografija, kur vaidmenims dažniausiai parenkami ypač dideles genitalijas turintys asmenys. D. Herbenick pabrėžia, kad miriadai brukalų, kuriuose klykiama, jog erekcijos būsenos penio vidurkis turi būti 17,78 cm ilgio, yra visiška nesąmonė – tokio ilgio reprodukcinį organą turi geriausiu atveju 2 iš 100 vyrų.

„Tokias reklamas sveikiausia būtų ignoruoti – efektyvių ilginančių losjonų, ekstraktų ar piliulių nebūna“, – pataria D. Veale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Samuelis

Samuelis portretas
Ilgis 15cm bet užtat apimtis tai nereali 54mm pločio ir 160mm apimties, prezervatyvai tai tik didžiausi.

Titas paulauskas

Titas paulauskas portretas
Man 14 pasmane 15,5

Augustas

Augustas  portretas
Man 13 ir pas mane 15 cm
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių