Aktyvus seksualinis gyvenimas vyresniame amžiuje – siekiamybė ar būtinybė?

  • Teksto dydis:

Intymumas be seksualinių santykių sunkiai įsivaizduojamas, tačiau vyrauja įsitikinimas, kad su amžiumi noro mylėtis atsiranda vis mažiau. Jungtinėje Karalystėje atliktas tyrimas šį įsitikinimą paneigė, mat seksas vis tiek išlieka svarbia vyresnių žmonių gyvenimo dalimi, praneša portalas „Independent“.

Apklausa parodė, kad 85 proc. 60–69 metų vyrų teigia esantys seksualiai aktyvūs, taip pat 60 proc. 70–79 metų amžiaus ir 32 proc. 80 metų ir vyresnių. Nustatyta, kad tokio pat amžiaus moterys yra mažiau seksualiai aktyvios. JAV atlikti tyrimai šiose amžiaus grupėse rodo panašų seksualinio aktyvumo lygį tarp vyrų ir moterų.

Seksas vyresniame amžiuje – sąmoningesnis

Aktyvus seksualinis gyvenimas pozityviai veikia ne tik fizinę, bet ir emocinę sveikatą.

Anot JAV Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamento, daugelis vyresnio amžiaus porų jaučia didesnį pasitenkinimą savo seksualiniu gyvenimu dabar nei jaunystėje. Mažiau blaškymosi, daugiau laiko ir privatumo bei dingęs pastojimo pavojus padeda lengviau atsipalaiduoti ir mėgautis savo partneriu. Brandesni žmonės taip pat gali geriau išreikšti tai, ko nori ir ko jiems reikia, o tai skatina užmegzti didesnį intymumą ir ryšį.

Nepaisant to, senstant mūsų kūnas keičiasi, įskaitant svorį, odą ir raumenų tonusą. Kai kurie žmonės tokius pasikeitimus priima labai sunkiai ir jiems darosi nepatogu savo kūne. Pasitaiko nerimo, kad partneriui tapome nebepatrauklūs. 

Raktas į sėkmę – atvirumas

Yra keletas būdų, kuriais galite siekti aktyvaus ir malonaus seksualinio gyvenimo. Jei turite partnerį, svarbu su juo atvirai kalbėtis apie patiriamus pokyčius ir nuogąstavimus. Neskubėkite – turite progą užmegzti intymesnį ryšį ir galbūt pažvelgti į savo partnerį kitomis akimis.

Jei jaučiate, kad jūsų partnerio požiūris į seksualinį gyvenimą pasikeitė, neskubėkite suversti kaltės sau. Svarbiausia – atvirai pasikalbėti. Daugelį problemų galima nesunkiai ištaisyti pasitarus su specialistais. Pavyzdžiui, moterims, susiduriančioms su makšties sausumu, vaistininkas ar ginekologas rekomenduos atitinkamą vandens pagrindo lubrikantą.

Daugelį kitų problemų, pavyzdžiui, impotenciją sukelia per dažnas alkoholio vartojimas ar fizinio aktyvumo nebuvimas. Kasdienis pasivaikščiojimas ir sveika mityba pagerins ne tik seksualinį gyvenimą, bet ir bendrą savijautą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Na raskit jus pasenusi seni kuris sakis kad juis yra nebepajegus ir jam nebereikia sekso, na tokiu nebuna.

Senjorė

Senjorė portretas
Dabar seksas galimas tik su užtikrintu sutikimu. Morgana taip sakė, o mano senis vis reikalauja eiti su juo į lovą. Aš nenoriu ir leidimo neduodu. Bet tas nesupranta, kad turi gauti leidimą ir šantažuoja mane. Jau čia galima traktuoti kaip prievartavimą, bet seno sukirpimo žmogus nesupranta, kad laikai pasikeitė ir žmoną laiko daiktu, kuriuo galima dykai pasinaudoti.

Pil.

Pil. portretas
Galiu pasakyti tas kas neišvarvėjo per anksti ,tas kas saugojo save,nebarste kur papuola bus ilgai seksualus ir nors sekso.Tas kas persivalges per visą gyvenimą buvo su juo jau viskas.Yra senų vyrų su kuriais yra problema,pagalvoji kam vargti ,jokios naudos, todėl moterys, kurių vyrų vyriškumui galiojimo laikas pasibaigė ,dauguma jų sako nereikia sekso,yra netiesa.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių