Saulės nugairintą odą maitiname kaukėmis, kremais. Tačiau kaip išsaugoti jos spalvą, įgytą prie jūros per atostogas?
Švelniai įdegęs kūnas - gražu ir sveika. Norėtųsi, kad jis neišbluktų kuo ilgiau. Ką daryti, jei kas rytą lendame po dušu, kūną šveičiame kempine ir įdegis kasdien blykšta?
Išminčiai pataria: išsaugoti tamsų odos atspalvį galima kasdien prausiantis ne vandentiekio vandeniu, o silpnai užplikyta juodąja arbata. Kavos gėrimas šiam tikslui netinka, nors jis taip pat yra rudos spalvos. Tačiau tinka kavos tirščių kaukė ir šaldiklyje užšaldyti kavos gėrimo kubeliai. Šias priemones galima naudoti pakaitomis: kubeliais patrinti veidą rytą ir vakare. Kaukę užsidėkite ant veido savaitgaliais, kai neskubate į darbą, bet laikykite ne ilgiau kaip 15 minučių.
Yra ir daugiau natūralių produktų, tinkamų veido odą tamsinančioms kaukėms. Tai, pavyzdžiui, pomidorai. Kaukei pagaminti reikia sumaišyti vidutinio dydžio pomidoro minkštimą, du valgomuosius šaukštus šviežios varškės, arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus ir valgomąjį šaukštą pieno. Mišinį užtepkite ant veido ir pagulėkite 15-20 minučių. Po to nuplaukite kaukę šiltu vandeniu ir sudrėkinkite veidą šaltu vandeniu.
Beje, padėti gali ir tinkamas mitybos racionas. Teigiama, kad pomidorių piure ir alyvuogių aliejus padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių poveikio. Arbūzai, melionai, abrikosai, persikai, mangai, kokosai, moliūgai ir gervuogės turi savyje aktyviųjų medžiagų, padedančių žmogaus odai gaminti melaniną - tamsios spalvos pigmentą. Taigi, verta valgyti šiuos vaisius.
Morkose yra beta karotino, kuris taip pat skatina įdegį, tamsina odą. Sakoma, kad išlaikyti gražią ir tamsią odos spalvą padeda bulvės, špinatai, rokforo sūris.
Saugant įdegį reikia vengti odą balinančių kaukių. Iš naminių priemonių - agurkų ir citrinų kaukių.
Naujausi komentarai