Nauja dieta – lopas ant liežuvio

Norint atsikratyti nereikalingų kilogramų tenka lieti devynis prakaitus sporto klube, atidžiai skaičiuoti kalorijas lėkštėje , po šešių valandų užkalti šaldytuvą, kad nekiltų pagundų. Reikai pripažinti, kad ne kiekvienas turi tiek valios pastangų. Tačiau mokslininkai sako, kad atrado lengvesnį būdą – plastikinis tinklelis, kuris prisiuvamas prie liežuvio.

Šiurkštų paviršių turintis, kelių pašto ženklų plotą užimantis plastikinis lopas gali būti prisiūtas bet kuriam dietos nesugebančiam laikytis asmeniui, pasiryžusiam už procedūrą sumokėti 2000 JAV dolerių. Chirurginio sprendimo veikimo principas paprastas – žmogus su prisiūtu tinkleliu yra priverstas laikytis griežtos dietos ir vartoti tik skysčius, kadangi kieto maisto valgymas jam yra pernelyg skausmingas.

Naujosios chirurginės technikos sumanytojas yra plastikos chirurgas, daktaras Nikolas Chugay‘us, šias operacijas nuo 2009 metų atliekantis privačioje savo klinikoje Los Andžele. Pasak chirurgo, šis plastikinis tinklelis gali padėti žmogui numesti daugiau kaip 13 kilogramų, tačiau ant liežuvio laikyti prisiūtą jį galima neilgiau kaip mėnesį, kadangi praėjus šiam laikotarpiui plastikas įauga į audinį.

Tiesa, dalis medikų sako, kad tai yra tik trumpalaikis akių dūmimas, kuris gali sukelti rimtus sveikatos negalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių