Skutantis barzdą svarbiausia neskubėti

Skutimasis, barzdos formavimas – dažno vyro kasdienybė. Visgi, ar tikrai tai darome teisingai? Kokias skutimosi priemones reikėtų rinktis? Kaip išvengti nemalonių pojūčių po procedūros? Šiuos ir kitus klausimus uždavėme salono „Barzdaskučiai“ vadovui Kazimierui Norkui.

- Kokios dažniausios skutimosi klaidos?

- Pagrindinės klaidos yra tai, jog šiai procedūrai būna neparuošta oda, visuomet skubama skustis ir neskiriama tam pakankamai laiko bei dėmesio. Taip pat naudojamos pigios skutimosi priemonės, kurios irgi lemia galutinį rezultatą. Jei vyrai skundžiasi, kad po skutimosi namuose juos išberia, tai atsitinka dėl nepakankamai prieš skutimąsi sudrėkintos odos, to kaltininkė gali būti ir naudojama „maksiminė“ kosmetika.

- Kaip taisyklingai skusti barzdą?

- Tai – ilgai trunkanti procedūra. Iš pradžių ant veido dalies uždedamas karštas rankšluostis – tai reikalinga, norint suminkštinti odą ir atverti poras. Tuomet tepamas kremas prieš skutimąsi, vėliau – aliejus, vėl dedamas karštas rankšluostis ir jau tada su šepetėliu tepamas muilas. Po to vieną kartą nuskutame palei plauką, vėl dedame muilą, skutame prieš plauką. Galų gale – poras uždarantis šaltas rankšluostis ir kremas po skutimosi arba odekolonas. Galbūt ir namuose įmanoma pakartoti panašius žingsnius, bet reikia „žaisti“, skirti tam nemažai laiko.

- Kokias priemones rekomenduotumėte naudoti skutantis namuose?

- Aš iš viso siūlyčiau vyrams nesiskusti namuose, nes tai žiauriai „užknisa“ ir labai neįdomu (juokiasi). Jei rimtai, mes naudojame tik kompanijos, gyvuojančios nuo pačių Viktorijos laikų, „Tailor of Old Bond Street“ kosmetiką, kuri yra skutimosi priemonių „grietinėlė“. Nors kaina, žinoma, bus didesnė, bet skirsis ir rezultatas, tad, renkantis kosmetiką, rekomenduoju nepagailėti pinigų. Būtina naudoti kremą prieš skutimąsi ir muilą, kurį patarčiau tepti šepetėliu – daug geriau tepasi bei išsimasažuoja.

- Kokios dabartinės barzdų madų tendencijos?

- Nors Lietuvoje barzdos, ūsai yra „ant bangos“, vakaruose ši tendencija po truputį traukiasi iš mados. Na, bet kadangi naujausios mados mus pasiekia pavėluotai, manau, dar bent metus barzda bus madinga. Tiesa, barzdų mada nėra tolygi šukuosenų madai, todėl pasakyti, koks ilgis ar forma šiuo metu madingiausia, beveik neįmanoma.

- Kodėl verta bent kartą apsilankyti pas barzdaskutį?

- Sakome, kad vyrui bent kartą reikia atsigulti po peiliu – visai kita patirtis. Kai skutiesi namie, nesupranti viso šio proceso, kuris trunka apie valandą, žavesio. Vieniems „prilimpa“, kitiems – nelabai, bet pabandyti kiekvienam vyrui verta.

- O jei barzda neauga arba nėra labai vešli?

- Ir man ji nelabai auga (juokiasi). Deja, neturime jokių stebuklingų kremų, nelabai ir tikiu jais.

- Kaip reikėtų prižiūrėti barzdą?

- Barzdai yra sukurti ir šampūnai, ir muilas. Taip pat galima naudoti specialius aliejus, vašką – tam, kad barzda būtų švelnesnė, plaukeliai nesišakotų. Ir, be abejo, reikia tinkamai ją formuoti.


Šiame straipsnyje: barzdastiliusvyriškumasgrožis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių