„Žalgiris“ prašo, kad LKL sutrumpintų finalo seriją

Vos prieš savaitę Lietuvos krepšinio lyga (LKL) klubams išsiuntė atkrintamųjų varžybų tvarkaraštį, tačiau jis dar gali pasikeisti. Kauno „Žalgirio“ ekipa šiandien pateikė lygai prašymą sutrumpinti finalo seriją nuo keturių pergalių iki trijų.

Pagal dabartinį formatą LKL finalo serijoje klubai turėtų kautis iki keturių pergalių, o prireikus visų 7 mačų čempionas paaiškėtų tik gegužės 14 d.

Tuo tarpu jau gegužės 16 d. žalgiriečių laukia VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio mačas su Sankt Peterburgo „Spartak“ arba Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ klubu.

„Pateikėme prašymą LKL sutrumpinti finalo seriją iki trijų pergalių. Mūsų dar laukia VTB Vieningosios lygos atkrintamosios varžybos. Jeigu žaistume pilną seriją, VTB ketvirtfinalio rungtynes turėtume žaisti praėjus parai po LKL finišo, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – VTB Vieningoji lyga rungtynių perkelti keliomis dienomis vėliau negali, todėl tenka prašyti LKL pagalbos. Esame vienintelė Lietuvos komanda, vis dar tęsianti kovas tarptautinėse varžybose. Norime kuo geriau pasirodyti ir ten, todėl tikimės, kad LKL atsižvelgs į mūsų norą.“

Motiejūnas priekaištavo LKL vadovams dėl neaiškios turnyro sistemos ir tvirtino, kad prieš kito sezono pradžią ji turėtų būti keičiama.

„Dabar yra kažkoks bardakas. Situacija yra tokia, kad „Lietuvos rytas“ turi ieškoti partnerių draugiškoms rungtynėms, o mūsų tvarkaraštis iš ties apkrautas. Manau, kad dabartinis varžybų sistemos projektas yra nevykęs ir jį reikia keisti“, – teigė Motiejūnas.

„Žalgirio“ prašymas trumpinti LKL finalo seriją bus svarstomas trečiadienį vyksiančiame LKL valdybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juzis

juzis portretas
Reikia atsižvelgt.

FJ

FJ portretas
LKL VADOVAUJA LRYTO KLANO ATSTOVAI,ABEJOJU,KAD JIE SUTIKTU.JEI TAI L RYTUI REIKTU,TADA GALIMA BUTU...

klaipeda

klaipeda portretas
PIRMA REIK PATEKT O JAU VEL VERKSLENA..........
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių