„Žalgirio“ žygis: pakartoti bus sunku

"Krepšinis Lietuvoje – kaip ir "Eurovizija": dauguma galvoja, kad apie tai viską išmano ir kai truputį ima sektis, puola prognozuoti aukščiausias vietas. O paskui stebisi – kaip čia mes ne pirmi? Reikia mažiau tikėtis, tada ir nuoširdžiau džiaugsimės tuo, ką pasiekiame", – po Eurolygos kovų šypsojosi Vladas Garastas.

Buvęs Kauno "Žalgirio" legendinis treneris neslėpė, kad, stebint dabartinių žalgiriečių žygį Belgrade, jam ne sykį suvirpėjo širdis, o mintyse vis atgydavo istorinių kovų akimirkos.

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje kauniečiai taip pat kaudavosi žūtbūtiniuose mūšiuose su Maskvos CSKA ir dažniausiai, taip pat kaip ir šįkart, iš aikštės išeidavo aukštai pakelta galva.

– Treneri, ar 3-ioji vieta – daugiausia, ką Eurolygoje galėjo pasiekti šiųmetis "Žalgiris"?

– Kartais nebežinau, ko mūsų žmonės nori. Juk tai nuostabus pasiekimas! Stipriausių Europos klubų čempionate esame treti! Lemiamoje kovoje patiesėme patį CSKA – reguliariojo Eurolygos čempionato absoliutų nugalėtoją, turtingiausią Europos klubą. Jei mums neužtektų tokio rezultato, ką tada kalbėti raudonarmiečiams? Nors kokia ten Raudonoji armija, kai starto penkete – keturi amerikiečiai ir ispanas. Jiems reikia pakeisti pavadinimą (juokiasi – aut. past.). Manau, kad į Maskvą jie visi grįžo skaudančiomis galvomis.

Nuostabus pasiekimas! Stipriausių Europos klubų čempionate esame treti! Lemiamoje kovoje patiesėme patį CSKA.

– Ar daug sveikatos jums kainavo rungtynių su CSKA trileris?

– Širdelė suvirpėjo... Ir man po trijų kėlinių jau atrodė, kad "Žalgiris" sutriuškins CSKA. Mūsiškiai, atsiplėšę 20-ia taškų, nusiramino. Užuot ramiai atlikę derinius, kontroliavę žaidimo ritmą, jie ėmė drąsiai improvizuoti, kelis kartus prarado kamuolį. Tada ir varžovai ėmė pataikyti. Juk CSKA irgi meistrai žaidžia.

– Turėdami vieną mažiausių biudžetų lygoje, bet, užkopę ant prizininkų pakylos, žalgiriečiai aplenkė ne vieną kur kas galingesnį klubą. Turbūt Šarūno Jasikevičiaus vyrams bus sunku kitąmet išlaikyti taip aukštai iškeltą kartelę?

– Nežinia, kada dar pakartosime tokį žygį. O dėl Šarūno... Aš visa tai jau patyriau. Vieną sezoną – kalnas medaus, kitą – purvo. Jei sekasi, esi visų numylėtinis, o pralaimėjęs atsiimi kritikos dozę su kaupu... Džiaukimės, kad turime tokį trenerį, bet nepamirškime: darbas dar nebaigtas – "Žalgiris" turi apginti Lietuvos čempiono titulą.

– Ar Madrido "Real" pelnytai tapo Eurolygos čempionu?

– Ispanai po reguliariojo sezono buvo tik penkti, tačiau triumfavo neatsitiktinai. Juk pusfinalyje "Real" užtikrintai įveikė CSKA, o finale nuvainikavo 2017-ųjų čempionę "Fenerbahce". Ne veltui Madrido klubas vadinamas karališkuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prelude

prelude portretas
tamponui-o Lietuvą vadinsi Lietuva kol joje dirbs ir gyvens užsieniečiai?

To tempor

To tempor portretas
O kitose LKL komandose užsieniečių nėra? Visose klubinėse komandose jų yra.

patiesėme

patiesėme portretas
Aš tai nedrįsčiau vartoti žodį "patiesėme CSKA" kaip gerb. Garastas, gal geriau tiktų "įnirtingoje lygioje kovoje mums labiau pasisekė sužaisti, ar atsilaikyti". Ketvirtas kėlinys-katastrofa. Nugalėtojai kaip sakoma neteisiami, bet mūsų treneriai turėtų atkreipti į tai dėmesį, kad su nervų susitvarkymu atsakingiausių rungtynių metu mūsų komandoje yra chaosas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių