„Žalgirio“ puolėjas: norisi tikėti pasakomis

  • Teksto dydis:

Kad ir kaip baigtųsi paskutinės Kauno "Žalgirio" rungtynės Eurolygos reguliariajame sezone, Lietuvos čempionai nusipelnė pagarbos. Gali būti, kad ateinantį ketvirtadienį Madride jie iškovos ne tik pagarbą, bet ir kelialapį į ketvirtfinalį.

Parsivežę įspūdingą pergalę 72:68 iš Graikijos vakar žalgiriečiai savo arenoje pasigalynėjo su Panevėžio "Lietkabeliu" LKL pirmenybėse, o šiandien jau pradeda ruoštis kautynėms su Madrido "Real".

Eurolygos sezono intriga galėjo išgaruoti dar praėjusią savaitę, jei Lietuvos čempionai būtų nebūtų išsikapstę iš gilios duobės Pirėjuje. Mūšio su "Olympiakos" trečiajame kėlinyje mūsiškiai atsiliko 12 taškų ir atrodė, kad tarptautinis sezonas baigiasi liūdna nata. Tačiau patys žalgiriečiai manė kitaip – spurtavo 14:0 ir vėliau savo šanso jau nebepaleido.

Prieš paskutinį turą su 14 laimėjimų ir 15 nesėkmių kauniečiai šoktelėjo į 8-ąją poziciją. Jei ją išlaikys ir 30-ajame ture, keliaus į ketvirtfinalį. Jei užleis vietą bet kuriai iš būrio kitų konkurenčių, su Eurolyga atsisveikins iki pat kito spalio. Į kitą etapą vis dar pretenduoja: Vitorijos "Baskonia" (15 pergalių, 6 vieta), Atėnų "Panathinaikos" (15, 7), Milano "Armani Olimpia" (14, 9), Tel Avivo "Maccabi" (14, 10) ir "Olympiakos" (14, 11). Tiesa, po įspūdingos penkių pergalių serijos "Žalgirio" šansai atrodo gana realūs. Realiausias sėkmės scenarijus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams – įšokti į atkrintamąsias varžybas laimėjus Madride. Tuomet jiems bilietą garantuotų bene pavojingiausio konkurento "Armani Olimpia" kluptelėjimas Stambule su "Anadolu Efes" (19 pergalių). Bėda ta, kad italų varžovams, užsitikrinusiems 4-ąją vietą, rungtynės nieko nebelems, tad jie gali patausoti jėgas svarbesniems mūšiams. Jei laimėtų Milano krepšininkai, lietuviams jau reikėtų dar kelių palankių baigčių, bet visos jos menkai tikėtinos. Kita vertus, kauniečiai gali prasmukti ir pralaimėję "Real", bet tada jie taps visiškai priklausomi iškart nuo trijų rungtynių baigčių.

– Kuo paaiškintumėte įspūdingą "Žalgirio" seriją artėjant prie finišo? – paklausėme buvusio "Žalgirio" puolėjo Tado Klimavičiaus.

– Sakyčiau, kad komanda mobilizavosi. Vyrai suprato, kad nebėra ko dairytis į atsarginius ar traumuotus žaidėjus ir laukti jų pagalbos. Reikia žaisti patiems. Jie drąsiai imasi iniciatyvos ir tai vienas, tai kitas patempia komandą. Kita vertus, atsisuko ir sportinė sėkmė. Kiek anksčiau rungtynių jie pralaimėdavo keliais taškeliais arba paleisdavo, atrodytų, laimėto mačo vadžias, o dabar sukandę dantis išplėšia pergalę.

– Sukandę dantis žalgiriečiai nepalūžo ir Pirėjuje, kai atsiliko dviženkliu skirtumu…

– Tai komandos charakteris. Beje, panašus vaizdas buvo ir Tel Avive, kai mūsiškiai atsilaikė sunkiais momentais. Akivaizdu, kad treneris Š.Jasikevičius randa būdų mobilizuoti komandą.

– Ko reikia, kad graži "Žalgirio" pasaka būtų pratęsta ir Madride?

– Norisi tikėti tokiomis pasakomis (juokiasi – aut. past.). Ir žalgiriečiai turi tam pagrindo. Pirmiausia šis mačas "Real" komandai neturės jokios turnyrinės reikšmės. Bet, aišku, ispanų meistriškumo lygis yra toks, kad pergalių šiaip sau jie nedalys. Reikia susikaupti ir patiems žalgiriečiams. Juolab kad jie jau ne kartą įrodė, kad puikiai žaisti gali ir išvykose.


Statistika

"Olympiakos"–"Žalgiris" 68:72 (18:16, 20:18, 13:14, 17:24). Pirėjo "Taikos ir draugystės" rūmai, 9 000 žiūrovų. "Olympiakos" daugiausia taškų pelnė: B.Weberis 26, N.Milutinovas 18 (12 atk. kam., 33 naud. bal.), N.Williamsas-Gossas 8 (5 rez. perd.), G.Printezis 7 (5 atk. kam.). "Žalgiriui": A.White‘as 14 (2/2 tritaškių), B.Daviesas 13 (5/7 dvit., 7 atk. kam., 2 per. kam., 3 blk., 6 klaidos), L.Westermannas 11 (3/8 trit.), M.Grigonis 10, A.Milaknis 9 (3/6 trit.), N.Woltersas 7 (2 per. kam.), D.Thompsonas 6 (6 atk. kam.), T.Walkupas 2 (A.Kavaliauskas ir E.Ulanovas taškų nepelnė).

Komandų statistika. Taiklumas: dvitaškių – 20/44 (46 proc.) ir 17/35 (49 proc.), tritaškių – 4/17 (24) ir 8/24 (43), baudų metimų – 16/22 (73) ir 14/16 (88). Atkovota kamuolių 35 ir 36, perimta 6 ir 6, klaidų 12 ir 13. Rezultatyvių perdavimų 13 ir 18.



NAUJAUSI KOMENTARAI

but smagu

but smagu portretas
DO MO GALEJO PRISIJUNGTI PRIE ZALGIRIO !

Vladas .Kaunas.

Vladas .Kaunas. portretas
Palinkėkim vyrams sėkmės ,ištvermės ,savitarpio supratimo be žodžių,išgyventi be traumų ir daug ,daug priešininko taktinių skubėjimo klaidų,tada turi pasisekti po galais,juk jie geruoju nepasiduos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių