„Žalgirio“ jaunimas rankų dar nekelia

Kauno „Žalgirio“ klubo dubleriai vos spėjo įkvėpti oro po sėkmingo pasirodymo serijoje su „Palanga“, o dabar jau turi tvarkytis su naujais iššūkiais.

Ketvirtadienį kauniečiai savo aikštėje mėgins atsirevanšuoti Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ už triuškinamą pralaimėjimą pirmame ketvirtfinalio mače.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse čempionės titulą ginanti Marijampolės komanda namuose kauniečius sutriuškino 87:56. Nors dvikovos pradžioje svečiai dar mėgino rodyti nagus ir laimėjo pirmąjį ketvirtį 16:15, beviltiškai 7:28 pralaimėtas antrasis kėlinys juos pasiuntė į gilų nokdauną.

Kauniečių neišgelbėjo ir naudingiausias lygos krepšininkas Laurynas Birutis. Vidurio puolėjas surinko 24 naudingumo balus, bet pelnė tik 10 taškų. Dviženklę rezultatyvumo ribą taip pat peržengė tik dar du žalgiriečių lyderiai. Puolėjas Gytis Masiulis įmetė 14 taškų, gynėjas Kristupas Žemaitis – 10 taškų.

Kitas serijos iki trijų pergalių rungtynes ekipos žais ketvirtadienį Kaune, vėliau – šeštadienį Marijampolėje.

- Ar tikėjotės tokios ketvirtfinalio serijos pradžios? - kauno.diena.lt paklausė vieno „Žalgiris-2“ trenerių Vido Ginevičiaus.

- Žinoma, kitaip būti ir negalėjo. Viena vertus, susidūrėme su stipriausia lygos komanda. Jų sudėtis išsiskiria iš kitų lygos ekipų. Daug patyrusių, žaidimo LKL čempionate patirties turinčių krepšininkų. Juokaujame, kad be reikalo užėmėme aukščiausią vietą toje žemesnėje komandų grupėje, nes patekę į ketvirtfinalį gavome pajėgiausią varžovą.

- Ar jūsų ekipai atsiliepė nuovargis po sunkios aštuntfinalio serijos su „Palanga“?

- Be abejo, juk sužaidėme maksimaliai ilgą seriją. Visos penkerios rungtynės buvo atkaklios ir pareikalavo daug jėgų. Smagu, kad palangiškius įveikėme, bet poilsio labai trūksta. Atsikvėpti turėjome tik dvi dienas. Tuo tarpu marijampoliečiai visą tą laiką ilsėjosi ir tikslingai ruošėsi atkrintamosioms varžyboms. Mūsų situaciją kiek palengvintų didesnė rotacija, tačiau komandoje liko tik 9 sveiki krepšininkai. Vieni susižeidė varžybose, kiti treniruotėse. Labiausiai trūksta „mažiukų“, bet verčiamės su tais, kuriuos turime.

- Nepaisant visų problemų, mačo pradžioje rimtai pasipriešinote „Sūduvai“ ir netgi gerokai pirmavote. Ko pritrūko, kad mestumėte dar didesnį iššūkį?

- Pradžia susiklostė neblogai, bet antrajame kėlinyje kritome į duobę, praleidome keletą jų atakų ir leidome atitrūkti. Po to jau buvo labai sunku mobilizuotis. Marijampolės krepšininkai patyrę ir žino, kaip išsaugoti savo pranašumą.

- Ketvirtadienį marijampoliečius priimsite savo aikštėje. Ar savo tvirtovėje priešinsitės aršiau?

- Darysime viską, kad intriga taip greit neišgaruotų, o kaip seksis – sunku prognozuoti. Vis dėlto šį sezoną Kaune retai kam pralaimime be kovos. Mėginsime pasipriešinti ir čempionams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių