Vietoj „Titulo vagystės“ – beviltiška kančia

Pergalės šampanas paruoštas, sveikinimo kalbos parašytos – tokios nuotaikos šiandienos akistatą su Vilniaus "Rytu" pasitinka Kauno "Žalgirio" sirgaliai. Lietuvos krepšinio lygos ("Betsafe"–LKL) finalo serijoje pirmadienio vakarą gali būti padėtas taškas. Riebus ir žalias.

Supančiojo lyderį

"Titulo vagystės" sezonu šiuos metus paskelbę vilniečiai turi paskutinį šansą. Šiandien "Žalgirio" arenoje jie turės atlikti nedidelį žygdarbį, jei nori pratęsti savo sezoną. Kol kas LKL finale kauniečiai žygiuoja be trikdžių.

Šeštadienį Vilniuje vykusiame atsakomajame finalo mače svečiai iš Kauno nugalėjo net lengviau nei prieš keletą dienų namuose (90:75 Kaune ir 92:70 Vilniuje). Sostinės krepšininkų neįkvėpė netgi sirgalių palaikymas. Mačą stebėję per 1,3 tūkst. žiūrovų kovą regėjo vos pusę kėlinio, kai "Rytas" buvo priekyje 13:10. Tačiau žalgiriečiai spurtavo 13:0 ir daugiau priartėti varžovams nebeleido.

Ypač sėkmingai kauniečiai išsprendė Ivano Buvos problemą. Per pirmąjį mačą daugiausia žalos varžovams pridaręs ir 25 naudingumo balus surinkęs 208 cm ūgio kroatas šįsyk aikštę paliko vos su vienu balu ir 8 taškais.

Vilniečių neišgelbėjo nei įprastinis Andrew Goudelocko rezultatyvumas (17 taškų), nei kur kas geresnis nei pirmosiose rungtynėse Martyno Echodo (13 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai) ir Gyčio Radzevičiaus (12 taškų) žaidimas.

Trenerių nuotaikos – skirtingos

"Labai sunkus pralaimėjimas turint tokį sirgalių palaikymą. Labai daug žaidėme po vieną, o tai ne mūsų krepšinis. Taip žaisdami pralaimėjome visas individualias mikrodvikovas, – atsiduso "Ryto" strategas Giedrius Žibėnas. – Mes skundžiamės, negrįžtame į gynybą. Finale tai nesuprantama. Juk nė vienas iš mūsų nežinome, kad bus mūsų kitas finalas, kur mes žaisime kitą sezoną."

"Žalgiriui" Nigelas Hayesas įmetė 15 taškų (3/4 tritaškių), Thomas Walkupas (6 rez. perd.), Joffrey Lauvergne’as ir Artūras Milaknis – po 14, Lukas Lekavičius 11.

"Esame laimingi dėl pergalės. Mums buvo svarbu neleisti vilniečiams atkovoti daugiau nei dešimt kamuolių puolime, nes tai "Rytas" daro gerai. Kitas dalykas – vos penkios mūsų klaidos. Šie aspektai padėjo mums laimėti", – dėstė "Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.

Pirkinys žiba Berlyne

Pasak austro, jo auklėtiniams labai svarbu pergalingą tašką serijoje padėti būtent Kaune, tad apie atsipalaidavimą negali būti nė kalbos.

"Kiekvienos rungtynės tokioje serijoje yra reikšmingos, todėl turi būti žaidžiamos su visišku atsidavimu", – užbrėžė M.Schilleris.

Beje, savaitgalį austras sulaukė ir daugiau gerų naujienų. Nielsas Giffey, anot žiniasklaidos, jo būsimas auklėtinis Kaune, sužibėjo Vokietijos čempionate. Berlyno ALBA puolėjas buvo rezultatyviausias savo ekipoje. Jo 17 taškų (4/4 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 6/6 baudos metimų) padėjo ALBA pusfinalio serijoje 3:1 palaužti Ulmo "Ratiopharm" kolektyvą.


Šiame straipsnyje: rytasŽalgirisLKL finalo serija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikras lietuvis

tikras lietuvis portretas
Visiškai skirtingos lygos, skirtingi lygiai, skirtingas komandų ekonominis pajėgumas ir t.t. Net nėra apie ką kalbėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių