V. Chomičius prieš dvikovą su „Lietuvos rytu“: rezervų dar yra

"Ne viskas blogai baigiasi, kas blogai prasideda", – šyptelėjo Valdemaras Chomičius po Kauno "Žalgirio" sunkios, bet sėkmingos dvikovos su Atėnų "Panathinaikos". Sekmadienį komandos laukia akistata su Vilniaus "Lietuvos rytu". Ar užteks jėgų dar vienai pergalei?

Žalgiriečiai Eurolygos dvikovoje namuose nardė amerikietiškais kalneliais. Ketvirtadienio rungtynių pradžioje atrodė, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pakartos beviltiškų mačų Kaune su Vitorijos „Baskonia“ (77:97) ar Madrido „Real“ (66:87) scenarijų. Vis dėlto Lietuvos čempionai turėjo savo sumanymų.

Pirmąjį kėlinį jie pralaimėjo dviženkliu skirtumu (10:20), tarsi maskuotų savo tikruosius gebėjimus. Antrajame ketvirtyje, o ypač po ilgosios pertraukos kauniečiai svečius iš Graikijos tiesiog nušlavė, o paskutiniame vėl sumažino apsukas, tačiau pergalės nebepaleido.

Apie 6-ąjį „Žalgirio“ laimėjimą per 11 turų kalbėjomės su olimpiniu čempionu V.Chomičiumi.

- Kaip „Žalgiriui“ pavyko įsibėgėti vangiai prasidėjusioje akistatoje su „Panathinaikos“?

– Sakoma, kad viskas prasideda nuo gynybos. Tai tiesa, bet jei nepataikai iš patogių padėčių, laimėti sudėtinga. Kai žalgiriečiai įveikė įtampą, nervingumą, tuomet pradėjo geriau pataikyti. Iškart pasikeitė ir rezultatas. Antrą kėlinį kauniečiai su "Panathinaikos" kovėsi kaip lygus su lygiu, o trečią kėlinį Graikijos krepšinio grandas priminė ne Eurolygos milžiną, o mūsų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandą", – įspūdžiais apie pagrindinį Eurolygos 11-ojo turo mačą dalijosi buvęs ilgametis "Žalgirio" žaidėjas ir kapitonas.

– Valdemarai, tuomet kodėl ši, jūsų žodžiais, NKL komanda ketvirtą kėlinį sparčiai aptirpdė skirtumą ir vos nepavijo žalgiriečių?

– Tokio lygio ekipa kaip "Panathinaikos" negali ilgai žaisti gerokai žemiau savo galimybių. Tai Atėnų klubas ir įrodė ketvirtą kėlinį. Graikijos čempionų sudėtis – galinga, tad nieko nuostabaus, kad sugebėjo atkurti intrigą.

– Vis dėlto "Žalgiris" atlaikė šturmą. Kurie Kauno krepšininkai, jūsų nuomone, svariausiai prisidėjo prie pergalės?

– Kiekvienas įnešė savo indėlį. Ypač solidžiai atrodė kapitonas Paulius Jankūnas. Gynėjas Kevinas Pangosas tapo komandos varikliuku, tempiančiu komandą. Jis ne vien renka taškus, bet ir puikiai įvertina situacijas, gerai skirsto kamuolį. Vien ko verti jo 11 rezultatyvių perdavimų! Tai paaiškina ir naudingą amerikiečio Aarono White'o žaidimą, kuriam Kevinas nešykštėjo kamuolio.

– Žalgiriečiai labiausiai baiminosi Atėnų klubo lyderio Nicko Kalatheso. Tačiau šis įžaidėjas aikštę paliko toli gražu nepasiekęs savo rezultatyvumo ir naudingumo vidurkių. Kieno tai nuopelnas?

– Matyt, "Žalgirio" treneriai atliko nemažą darbą analizuodami varžovus. Juk Šarūnas Jasikevičius prieš mačą ypač akcentavo N.Calatheso įtaką "Panathinaikos" žaidimui. Matėme, kad graikas rungtynes pradėjo neblogai, bet vėliau gerokai sumažino apsukas. Apskritai Šarūnas tvirtai valdo savo kolektyvą. Man būtų įdomu pabūti komandos susirinkime, paklausyti trenerio (juokiasi – aut. past.). Ir mačo metu Šaras gerai jaučia žaidimo ritmą, laiku prašo minutės pertraukėlių, neleidžia komandai siausti aikštėje. Žinoma, trenerių planus įvykdo žaidėjai, tad jie taip pat nusipelno pagyrimo.

– "Žalgiris" išlieka vadinamoje Eurolygos atkrintamųjų varžybų zonoje. Ar kauniečiai sugebės joje išsilaikyti?

– Apginti dabartines pozicijas būtų labai gerai. Svarbiausia, kad ir toliau liktų noras kautis. Jei "Žalgiris" išlaikys tokį nusiteikimą ir koncentraciją, sezonas bus geras. Juk noras dažnai kompensuoja ir netaiklius metimus, ir sėkmės trūkumą. Ir atvirkščiai: jei į aikštę žengi tik pabėgioti tau suteiktą laiką, apie jokius laimėjimus gali net nesvajoti. Siekdamas aukštumų tokiame turnyre, kaip Eurolyga, privalai pasinaudoti visais savo rezervais, o žalgiriečiai jų turi dar nemažai.

– Rytoj Kauno krepšininkų laukia principinė akistata Lietuvos čempionate su Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipa. Ar kauniečiai spės atgauti jėgas po atkaklaus Eurolygos mačo?

– Manau, kad jėgų užteks. Juolab kad Vilniaus komanda šį sezoną dar nesubrendo pergalėms prieš "Žalgirį". Vilniečių žaidimas kol kas nestabilus. Nors, be abejo, per vieną dvikovą gali visko nutikti, tad intriga tikrai yra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių