Tuščiose arenose – karštos LKL kovos

"Jūs ką, po galais, visai nenorite laimėti?!" – nervingai mindžikuodamas prie "Pieno žvaigždžių" atsarginių suolelio piktinosi Gediminas Petrauskas. Dviženklę persvarą iššvaisčiusius Pasvalio krepšininkus savo arenoje 80:74 patiesė Klaipėdos "Neptūnas", nutraukęs penkių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Veterano šou neišgelbėjo

Be žiūrovų likusioje Klaipėdos "Švyturio" arenoje buvo girdėti kiekvienas krepšininkų krebždesys, tad dažną trenerių patarimą savo auklėtiniams fiksavo ir varžovai. Tačiau svečių iš Pasvalio tai neišgelbėjo.

"Pieno žvaigždės" LKL čempionato dvikovą pradėjo galingai ir antrajame kėlinyje jau pirmavo dviženkliu skirtumu 31:21. Branko Mirkovičiaus ir Tomo Lekūno metimai vienas po kito skrodė "Neptūno" krepšį. Tačiau klaipėdiečiai pamažu atsigavo. Iš pradžių į priekį timptelėjo aukštaūgiai Simas Galdikas ir Benas Griciūnas ir prieš ilgąją pertrauką šeimininkai išsiveržė į priekį 41:40. Trečiajame kėlinyje "Neptūnas" dar spustelėjo varžovus, uždarė kelius savo krepšio link ir atitrūko 57:47. Nors pasvaliečiai dar bandė atsitiesti, gynėjų Martyno Mažeikos ir Tado Pažėros metimai galutinai užgesino svečių viltis.

Nugalėtojams M.Mažeika pelnė 18, T.Pažėra – 16 taškų. Dublerių ekipos lyderis Nojus Mineikis pridūrė 12, Simas Galdikas 9 taškus ir 8 atkovotus kamuolius. "Pieno žvaigždes" gelbėti bandęs B.Mirkovičius sužaidė naudingiausias sezono rungtynes. 38 metų serbų kilmės veteranas iš Bulgarijos pelnė 18 taškų ir surinko net 30 naudingumo balų. Karolis Giedraitis pridėjo 13 taškų, Tomas Lekūnas 11 (0/4 tritaškių).

Techninės – ir treneriams, ir žaidėjams

Nervingame mače neišvengta emocijų protrūkio. Techninėmis pražangomis buvo nubausti abiejų ekipų treneriai ir "Neptūno" atsarginiai krepšininkai, keletas analogiškų pažeidimų užfiksuota ir aikštės žaidėjams.

Po mačo "Neptūno" vairininkas Tomas Gaidamavičius pasidžiaugė, kad po izoliacijos dėl COVID-19 grįžusi komanda, net ir žaisdama be pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, pamažu įgauna neblogą sportinę formą.

"Džiugu, kad šioje sunkioje situacijoje pagaliau iškovojome pergalę. Treniravomės, kaip galėjome, pasikvietėme į treniruotes dublerius, stengėmės įvykdyti savo planą kaip įmanoma maksimaliai. Buvo planas pristabdyti T.Lekūną ir varžovų tritaškius. Tai kažkiek pavyko", – pabrėžė jis.

Atitrūko nuo autsaiderių

Trečia pergalė per 8 turus "Neptūnui" padėjo atitrūkti nuo LKL autsaiderių – Alytaus "Dzūkijos" (2 laimėjimai) ir "Šiaulių" (1). "Pieno žvaigždės" su 4 pergalėmis ir 5 nesėkmėmis žengia šeštoje pozicijoje. Tiek pat laimėjimų ir Utenos "Juventus" sąskaitoje, tačiau uteniškiai žaidė rungtynėmis mažiau.

"Juventus" savaitgalį turėjo galimybę dar labiau pagerinti pozicijas, bet namuose 79:100 kapituliavo prieš Vilniaus "Rytą". Sostinės ekipai estas Kristijanas Kitsingas pataikė šešis tritaškius ir surinko 23 taškus. Martynas Echodas ir Maurice’as Ndouras pelnė po 16 taškų. Šio sezono lygos perimtų kamuolių rekordą (5) pakartojęs Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas pridėjo 9 taškus ir surinko 18 naudingumo balų. "Juventus" komandai Ignas Vaitkus surinko 15 taškų.

Vilniečiai su 7 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis iki vakarykščio Kauno "Žalgirio" ir Prienų "CBet" mačo buvo tapę LKL lyderiais.


Šiame straipsnyje: LKLkrepšinispieno žvaigždės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių