Studentai susipešė krepšinio aikštėje

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionatas prasidėjo itin emocingai – už peštynes per rungtynes diskvalifikuota šešiolika žaidėjų.

Incidentas kilo sostinėje per Vilniaus universiteto (VU) ir Klaipėdos tarptautinis universiteto (LCC) vaikinų komandų mačą.

Likus žaisti 4 min. 45 sek. ir vilniečiams pirmaujant 81:64, dėl kamuolio susikovė LCC studentas serbas Nikola Pavičius ir VU žaidėjas Žilvinas Kubilius. Įsiplieskė konfliktas, į jį įsitraukė ne vien kiti abiejų ekipų krepšininkai, aistras teko raminti ir treneriams.

Teisėjai diskvalifikavo po ašuonis abiejų komandų žaidėjus, rungtynes tęsė tik po keturis VU ir LCC krepšininkus. Pergalę 102:69 šventė vilniečiai.

"Treneriu dirbu jau 21-us metus ir toks atvejis mano karjeroje –  pirmas. Nemaloni situacija, bet teisėjai galbūt galėjo į viską atlaidžiau pažiūrėti ir diskvalifikuoti po du labiausiai į grumtynes įsivėlusius kiekvienos komandos žaidėjus, bet ne po aštuonis", – sakė VU ekipos treneris Rimantas Kaminskas.

"Vyrai kovojo dėl kamuolio, ritinėjosi ant grindų, galbūt kažkas užkliuvo ar netyčia įspyrė ir prasidėjo chaosas, grumtynės", – pasakojo LCC treneris Marius Tamolis.

Debiutas LSKL čempionate apkarto buvusiam Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategui Ramūnui Butautui – jo treniruojama Lietuvos sporto universiteto (LSU) antroji komanda, kuriai atstovauja krepšinio trenerių specialybės siekiantys studentai, 56:79 nusileido Kauno technologijos universiteto (KTU) komandai.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Paulius Steikūnas, LSU-2 ekipos lyderis buvo Robertas Balčius – 12 tšk.

"Mūsų gretose – net keturi pirmakursiai, vienas moksleivis, tad reikia kantriai dirbti ir palaipsniui gerinti žaidimą. Tada ateis ir pergalės", – teigė R.Butautas.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) krepšininkai 86:76 įveikė Vilniaus kolegijos (VK) atstovus, o Klaipėdos universiteto (KU) studentai 95:78 – Kauno kolegijos (KK) ekipą.

LSKL čempionate dalyvauja dešimt komandų, suskirstytų į Rytų ir Vakarų divizionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių