Sostinėje – pratęsimo pareikalavusi „Ryto“ pergalė ketvirtfinalio starte

  • Teksto dydis:

Su ugnimi žaidęs Vilniaus „Rytas“ sunkiai, bet pergalingai startavo „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijoje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai namų tvirtovėje tik po pratęsimo 107:99 (25:20, 16:24, 27:14, 20:29, 19:11) pranoko Klaipėdos „Neptūną“ ir serijoje iki dviejų pergalių įsiveržė į priekį 1:0.

Didesnę mačo dalį priekyje buvo šeimininkai, tačiau „Neptūnas“ nuolat kvėpavo varžovams į nugarą ir likus dviem minutėms Nojaus Mineikio tritaškis atstatė lygybę (83:83). Nors vilniečiai vėl susigrąžino trapų pranašumą, paskutinėmis sekundėmis Deividas Gailius išprovokavo pražangą tritaškio metu ir šaltakraujiškai realizavęs baudas pasiuntė komandas į pratęsimą – 88:88.

Papildomos penkios minutės sėkmingiau klostėsi „Rytui“, kuris sugebėjo atitrūkti 8 taškais (100:92). Nepaisant uostamiesčio krepšininkų pastangų, panaikinti atsilikimo jiems nepavyko, o pergalę ketvirtfinalio starte pasiekė čempionų titulą ginantys vilniečiai.

Klaipėdiečiai vis dar neturėjo Austino Wiley, negana to, antrajame ketvirtyje technine pražanga po apsistumdymo buvo nubaustas Žygimantas Janavičius. Patyręs atakų organizatorius jau anksčiau pasižymėjo nesportine pražanga, todėl buvo priverstas keliauti į rūbinę.

Antrasis serijos mačas, kuriame sostinės ekipa galės užsitikrinti vietą pusfinalyje, vyks jau sekmadienį Klaipėdoje.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo G. Radzevičius – 21 taškas (5/8 trit.) ir 28 naudingumo balai.

Pralaimėtojams neužteko puikaus Mato Jogėlos pasirodymo – tauragiškis pelnė 25 taškus ir surinko tiek pat naudingumo balų.

Ž. Janavičiaus netektį neblogai kompensavo Matas Vaitkus, pelnęs 13 taškų.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 21, Justinas Gorhamas 19, Evaldas Kairys 17, Marcusas Fosteris 15, Gytis Masiulis 12, Margiris Normantas 10, Lukas Ulekcas 6.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 25, Deividas Gailius 20, Matas Vaitkus 13, Rokas Gustys 12, Mindaugas Girždiūnas 10, Žygimantas Janavičius 8, Oskaras Pleikys 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių