„Sintek–Dzūkija“ įveikė „Nevėžį“ ir pateko į KMT ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Namo sugrįžusi Alytaus „Sintek–Dzūkija“ nebejuokavo. 4 taškų pranašumą iš svečių teritorijos parsivežę dzūkai antradienį namuose rezultatu 82:73 (23:9, 24:15, 21:19, 14:30) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ ir žengė į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį, praneša lkl.lt.

„Nevėžis“ vis dar vertėsi be Austino Chatmano, o „Sintek–Dzūkijos“ rotacija sutrumpėjo pirmajame kėlinyje, kai čiurną susižeidė Paulius Danisevičius.

Kaip ir pirmoje komandų akistatoje, „Sintek–Dzūkija“ startavo geriau. Įpusėjus pirmajam kėliniui alytiškiai įgijo 9 taškų pranašumą (16:7).Dzūkai kėlinį pabaigė spurtu 7:2, o antrajame skirtumas šoktelėjo iki 23 taškų (42:19).

Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai uždėjo apynasrį „Nevėžio“ puolimui. Pirmoje rungtynių pusėje kėdainiškiai klimpo „Sintek–Dzūkijos“ gynyboje ir atakavo nepavydėtinu taiklumu (8/34 met.).

Po dviejų kėlinių švieslentėje degė rezultatas 47:24 alytiškių naudai.

Po pertraukos Panagiotis Kalaitzakis bandė pabudinti „Nevėžį“ dviem tritaškiais, tačiau Mindaugo Sušinsko ir Artūro Jomanto vedina „Sintek–Dzūkija“ iniciatyvos iš rankų nepaleido – po trijų kėlinių dzūkai buvo priekyje 68:43.

Ketvirtajame kėlinyje beliko išspręsti formalumus. Savo šansą gavo ir mažiau žaidžiantys Tomas Pačėsas, Lukas Kvedaravičius bei Medas Kuprijanovas. „Nevėžis“ bandė spurtuoti, tačiau laiko buvo likę per mažai.

Nugalėtojus į priekį vedė Mindaugas Sušinskas pelnęs 17 taškų, o svečių gretose išsiskyrė Zacharas Vedishchevas pasižymėjęs 19 taškų.

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio burtai bus traukiami šeštadienį. Jau žinomos 7 iš 8 ketvirtfinalio dalyvių. Dėl paskutinio bilieto kaunasi Prienų "Cbet" ir "Šiaulių" klubai. Namų aikštelėje šiauliečiai iškovojo pergalę 5 taškų skirtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių