S. Jovaiša: neskubėkime planuoti stebuklų

"Kaip metus pradėsi, taip juos ir baigsi", – sako liaudies išmintis. Jai pritartų ir Kauno "Žalgirio" krepšininkai, 2020-uosius pradėję pergale – 73:68 nugalėjo Tel Avivo "Maccabi", tačiau Eurolygos sezonas tik įpusėjo.

"Smagiausia, kad net ir per negražias rungtynes pamatėme didžiulį žalgiriečių užsidegimą, įkvėpusį tokiam šuoliui", – po mačo su Izraelio grandais kalbėjo Sergejus Jovaiša.

Buvęs legendinis "Žalgirio" krepšininkas nepasinėrė į euforiją po antro paeiliui laimėto kauniečių mūšio (prieš tai Miunchene 98:73 nušluotas "Bayern"), tačiau įžvelgė pozityvių pokyčių.

Trylikos taškų deficitas trečią kėlinį ir jau, regis, tradiciškai žlugusios "Žalgirio" rungtynės. Tačiau Lukas Lekavičius manė kitaip. Į aikštę sugrįžęs įžaidėjas vieną po kito siuntė kamuolius į svečių krepšį bei įkvėpė bendražygius įspūdingam spurtui 19:0.

25-erių metų 180 cm ūgio gynėjas sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną (23 taškai ir 20 naudingumo balų), nors iki karjeros rekordo šiek tiek pritrūko (2017-ųjų vasarį per dvikovą su Bambergo "Brose" ekipa L.Lekavičius pelnė 29 taškus ir surinko 32 naudingumo balus).

– Žalgiriečiai įveikė "Maccabi", nors atsiliko net 13 taškų. Ar tai, kad kaunantis su pajėgiais varžovais pavyko išsikapstyti iš gilios duobės, liudija apie pagaliau pasiektą komandos brandą? – paklausėme S.Jovaišos.

– Pirmiausia kalbėčiau apie L.Lekavičių, nes kiti žaidėjai tuo sunkiu momentu atrodė lyg ištikti stabo. "Žalgiris" gynėsi neblogai, suvaržė svečių lyderius ir neleido jiems dar labiau atitrūkti. Pripažinkime, kad "Maccabi" ekipai trūko kelių traumuotų žaidėjų, tad neaišku, kaip viskas būtų susiklostę, jei varžovai būtų stipriausios sudėties.

Blykstelėjo: L.Lekavičiui mačas su "Maccabi" – kol kas sėkmingiausias šį Eurolygos sezoną.

– Kodėl net per pergalingas rungtynes "Žalgirio" žaidimas banguoja?

– Didžiausia šio sezono problema, kad žalgiriečiai nepasitiki savo jėgomis, o treneriai priversti nuolat ieškoti lyderių. Su "Maccabi" taip pat buvo bandomi įvairūs variantai. Šįsyk blykstelėjo L.Lekavičius. Tačiau akivaizdu, kad ir visa komanda turi daugiau potencialo, nei matome šiuo metu.

– Pasitikėjimo savimi žalgiriečiams turėtų įkvėpti dvi iš eilės pergalės. Tačiau turnyro lentelėje jos kol kas nelabai ką pakeitė, juolab kad kitą turą laukia išvyka į Madridą ir akistata su "Real". Ar kauniečiai užteks emocinio užtaiso atsilaikyti Ispanijos sostinėje?

– Žaidėjams psichologiškai buvo svarbu pajausti pergalės skonį. Nusiteikimas Madride bus visai kitoks, nei būtų po pralaimėjimo. Tačiau vargu ar būtų protinga dabar pradėti samprotauti, kad "Žalgiris" pateks į atkrintamąsias varžybas. Pakartoti pernykštį sugrįžimą į aštuntuką bus labai sunku. Juk šiemet praraja dar didesnė. Todėl neskubėkime planuoti stebuklų, o džiaukimės kiekviena pergale ir nenuleiskime rankų po nesėkmių. Manau, kad ir klubas supranta, jog šįkart nepataikė į dešimtuką rindamasis kai kuriuos žaidėjus. Maloniausia, kad sirgaliai, nepaisydami sudėtingai besiklostančio Eurolygos sezono, kaskart užpildo "Žalgirio" arenos tribūnas ir palaiko mūsų komandą.


Treneriai

Šarūnas Jasikevičius ("Žalgiris"): "Antrą rungtynių su "Maccabi" dalį turėjome lyderį, kuris ir pataikė, ir organizavo žaidimą. Lukas Lekavičius mums įžiebė viltį, džiaugiuosi juo. Pirma Eurolygos sezono atkarpa mums – absoliučiai neišnaudotų šansų ratas, buvo galimybių įsitvirtinti aukštose pozicijose. Kita vertus, esame labai jauna komanda, tad svyravimai į viršų ir į apačią – logiški, bet nuo to ne lengviau. Noriu, kad toliau gerintume žaidimą, kad per visas rungtynes turėtume šansų pergalėms."

Ioannis Sfairopoulos ("Maccabi"): "Padarėme viską, ką galėjome. Apmaudu, kad pralaimėjome, tačiau džiaugiuosi, kad parodėme charakterį,kovėmės iki paskutinės mačo akimirkos."

Žaidėjai

Artūras Milaknis ("Žalgiris"): "Rungtynes su "Maccabi" pradėjome ne taip, kaip buvome susitarę. Varžovai turėjo daug antrų šansų, gynėmės ne taip, kaip privalėjome. Vėliau viskas stojo į savo vietas, laimėti padėjo gynyba. Reikėjo tokios dvikovos, kad pergalę tiesiog išplėštume. Pralaimėję tikriausiai būtume grįžę ten, iš kur kapstėmės."

Jake'as Cohenas ("Maccabi"): "Mūsų gretose nebuvo itin svarbių žaidėjų Othello Hunterio ir Scottie Wilbekino, o naujokai Aaronas Jacksonas ir Jalenas Reynoldsas, galima sakyti, į aikštę žengė tiesiog iš lėktuvo. Tai sukomplikavo mūsų komandos galimybes."

Statistika

"Žalgiris"–"Maccabi" 73:68 (17:21, 12:13, 24:19, 20:15). Kauno "Žalgirio" arena, 14 973 žiūrovai.

"Žalgiris": L.Lekavičius 23 taškai (iš jų 4/6 tritaškių), A.Milaknis (1/6 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai), Z.LeDay (1/9 dvitaškių, 8/8 baudų metimų, 5 atkovoti kamuoliai, 4 blokai) ir E.Ulanovas (1/4 tritaškių) po 10, K.C.Riversas 7, M.Gebenas 6, T.Walkupas 5 (7 atkovoti kamuoliai, 6 klaidos), N.Hayesas 2, P.Jankūnas ir J.Landale'as po 0.

"Maccabi": J.Cohenas 20 taškų (7 atkovoti kamuoliai), T.Dorsey 18 (5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), E.Bryantas 9 (3/5 tritaškių), Q.Acy (6 atkovoti kamuoliai) ir Y.Zoosmanas (4 klaidos) po 5, J.Reynoldsas 4 (7 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), A.Coloiaro 3 (0/4 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai), D.Avdija ir A.Jacksonas (0/4 dvitaškių) po 2.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 14/37 (37,8 proc.) ir 14/34 (41,2 proc.), tritaškių – 7/21 (33,3) ir 9/26 (34,6), baudų metimų – 24/30 (80) ir 13/18 (72,2). Atkovota kamuolių – 39 ir 42, perimta – po 6. Rezultatyvūs perdavimai – 11 ir 17. Klaidos – 14 ir 19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Ussr krepsininkas Pagarba.koncervatoriams kurie uzslaptino kgb archyvus.

Šit'as

Šit'as portretas
yra pats didžiausias Niekas LR seime. Žmonės, nerinkit jo, kam kažkokiam minjonui tokią algą mokėt!?

stebuklas

stebuklas portretas
ivyko: Zala Dakare2020 1 etape 1 as !!!!!! .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių