„Rytas“ išsaugojo komandos kapitoną

  • Teksto dydis:

Margiris Normantas dar bent vienerius metus gins Vilniaus „Ryto“ komandos garbę.

Iki liepos mėnesio vidurio turėjęs galimybę išvykti į kitą krepšinio klubą, 27-erių gynėjas šia teise nepasinaudojo, ir gimtojo miesto komandai atstovaus jau ketvirtą sezoną iš eilės. 

M. Normantas 2023-2024 m. „Betsafe-LKL“ sezone vidutiniškai aikštelėje praleisdavo beveik 22 minutes per kurias pelnydavo 12,1 taško, atkovodavo 2,7 kamuolio ir atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Aikštelėje dukart Lietuvos čempionas vidutiniškai demonstravo 11,7 naudingumo balo rodiklį ir buvo vienu iš sostinės komandos lyderių. Nuo 2022 m. kapitono pareigą atliekančiam krepšininkui tai buvo statistiškai geriausias sezonas Vilniuje. 

FIBA Čempionų lygoje vilnietis fiksavo panašius skaičius. Vidutiniškai aikštelėje praleidęs po 25 minutes, Normantas per šį laiką pelnydavo 11 taškų, sugriebdavo 2,5 kamuolio, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,3 naudingumo balų. 

„Džiaugiamės, kad kitą sezoną turėsime dar vieną krepšininką, kuris mūsų komandai buvo svarbus praėjusio sezono metu. Margiris – komandos senbuvis ir kapitonas, todėl tikimės jo lyderystės ne tik aikštelėje, bet ir svarbiausia, už jos ribų, – apie kapitono pasilikimą Vilniuje komentavo „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – Smagu, kad išsprendėme šį galvosūkį, ir kartu su Margiriu toliau galėsime siekti bendrų tikslų“

„Ryto“ sistemoje užaugusiam krepšininkui tai bus 7-as sezonas sostinės ekipoje. Per šį laikotarpį Normantas su komanda iškovojo vilniečiams labai svarbius titulus – 2019 m. Karaliaus Mindaugo taurę bei 2022 ir 2024 m. Lietuvos čempionų žiedus. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių