Po D. Maskoliūno paskyrimo – A. Sabonio padėka „Žalgiriui“

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinta, jog naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu tapo Darius Maskoliūnas.

„Pirmiausia situacija neeilinė, kadangi reikėjo greitai ieškoti trenerio. Kitas dalykas, Dariaus nuopelnų pristatinėti nereikia, nes 10 metų dirba aukščiausiame lygyje. Dirbo su Jonu Kazlausku, „Žalgiryje“, Vilniaus „Ryte“. Pats žaidė, gerai pažįsta žaidėjus“, – sakė Arvydas Sabonis.

– Ar reikėjo įkalbinėti D. Maskoliūną?

– Buvome kalbėję, po to apie savaitę laiko norėjo pagalvoti ir priėmė sprendimą, kad sutinka padėti.

– Kaip radote susitarimą su „Žalgiriu“?

– Skambinome. Noriu padėkoti klubui, nes situacija neeilinė ir nėra lengva rasti trenerį, kai visi turi darbus. Buvo kalbėta su Šarūnu Jasikevičiumi, bet gavome sutikimą ir labai džiaugiamės.

– Ar kalbėjote su Š. Jasikevičiumi, kad jis treniruotų rinktinę?

– Kalbėjome, bet jau anksčiau pasakė, kad yra labai daug darbo su komanda. Tikėsimės, kad ateityje jis treniruos Lietuvos rinktinę.

– Ar su D. Maskoliūnu buvo kalbėta apie ilgalaikį terminą?

– Apie ilgalaikę ateitį negaliu kalbėti, nes mano kadencija baigiasi po olimpinių žaidynių.

– Ar šįkart buvo klausta žaidėjų nuomonės?

– Šįkart nebuvo, nes situacija – neeilinė.

– Kuo sužavėjo D. Maskoliūno vizija, jo planai?

– Planai sužaisti su Belgija ir Čekija, o paskui atrankoje (į olimpines žaidynes). Nėra lengva, bet Lietuvos rinktinė jau yra sužaidusi (olimpinėje atrankoje).

– Ką galite pasakyti apie D. Maskoliūno žmogiškąsias savybes ir kas keisis rinktinės žaidimas?

– Sunku komentuoti. Patys žinote koks jo charakteris, o pasaulio čempionate manau irgi stebėjo žaidimą, darė išvadas. Į konkrečias smulkmenas nesileidome, kas kiek minučių žais.

 

 

Tuo metu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, kad naujos informacijos dėl olimpinio atrankos turnyro neturi, tačiau pažymėjo, kad buvo padaryta viskas, jog turnyras vyktų Kaune.

„Yra daug spekuliacijų, negalime afišuoti, nes oficialiai nėra paskelbta kiek kandidatų (nori surengti olimpinį atrankos turnyrą), bet kiek žinau kroatai turi įsipareigojimą bei stiprų užnugarį. Serbijoje – premjeras ir prezidentas yra už (surengimą atrankos turnyrą), taigi įvardinčiau šias dvi rinktines. Toliau – mes treti, bet ne visi viską pasako, tad palaukime penktadienio.

Man buvo užtikrinta, kad yra daugiau nei keturi kandidatai, bet nepasakė, kas turi šansų ir panašiai. Palaukime penktadienio ir sužinosime“, – sakė M. Špokas.

Artimiausias D. Maskoliūno iššūkis lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje. Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

Dėl šių kovų D. Maskoliūnas praleis vieninteles Kauno „Žalgirio“ rungtynes, kai vasario 20 d. kauniečiai išvykoje susitiks su Vitorijos „Baskonia“.

Dar vienas išbandymas įvyks birželio 23-28 dienomis, kai Lietuvos rinktinė dalyvaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių