Nevalia praleisti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro

  • Teksto dydis:

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertas šiemet grįžta į savo lopšį, į Vilniaus „Siemens“ areną. Jau vasario 16–17 d. dėl čempionų taurės arenoje susirungs keturios stipriausios Lietuvos komandos.

Ir nors turnyras visuomet atsiduria dėmesio centre, jo akimirkos išnarstomos po kaulelį, turnyro organizatoriai atskleidė ir priminė keletą įdomių faktų, galinčių nustebinti net didžiausią krepšinio aistruolį.

1. Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, pirmą kartą suorganizuotas 2016-aisiais, nuo pradžių buvo paženklintas sėkme. Jau pirmaisiais metais Lietuvos sporto žurnalistai turnyrą išrinko geriausiu metų sporto renginiu Lietuvoje. Šiemet renginys grįžta į sostinę, o jo organizatorių tikslas – vėl tapti geriausiu metų sporto renginiu Lietuvoje.

2. Keturios finalo komandos išsidalins 90 tūkst. eurų piniginį prizą, iš kurių 40 tūkst. eurų atiteks nugalėtojams. Tai didžiausias Lietuvoje organizuojamų sporto varžybų piniginis prizų fondas ir pagrindinis masalas stipriausioms Lietuvos krepšinio komandoms.

3. Antanas Kavaliauskas yra vienintelis krepšininkas, laimėjęs visus tris Karaliaus Mindaugo taurės turnyrus. 2016-aisiais triumfavęs su tuomečiu Vilniaus „Lietuvos rytu“, A. Kavaliauskas vasarą persikėlė į Kauną ir 2017-aisiais bei 2018-aisiais kėlė trofėjų vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

4. Pagauti marškinėlius – džiaugsmas kiekvienam žiūrovui, o per Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą sirgaliams išmėtomi net keli šimtai marškinėlių. Negana to, pastaraisiais metais žiūrovai turėdavo galimybę laimėti naują automobilį ar 50 tūkst. eurų čekį – tokie prizai būdavo paruošti sirgaliui, į krepšį pataikiusiam nuo aikštės vidurio.

5. Pradėjus rengti Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, į jį įtraukti buvę LKL „Žvaigždžių dienos“ renginiai, vienas jų – „Snaiperio“ konkursas. Pastarasis – kupinas netikėtumų: 2015-aisiais konkurse triumfavo svečio teisėmis dalyvavusi Ela Briedytė, o pernai konkurse nugalėjo favoritu nelaikytas vyriausias dalyvis – Mindaugas Lukauskis. LKL „Snaiperio“ konkursas šiemet bus rengiamas jau 25-ą kartą, net aštuonis sykius nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ atstovai.

„Snaiperio“ konkurso akimirkos:

6. Taurės varžybas lydi staigmenos: 2017-aisiais Vilniaus „Lietuvos rytas“ sensacingai suklupo ketvirtfinalyje ir nepateko į finalo ketvertą, 2018-aisiais daug tikėtasi iš Klaipėdos „Neptūno“, bet ketvirtfinalyje netikėtai suklupęs „Neptūnas“ liko už uostamiestyje vykusio turnyro borto. Be to, Karaliaus Mindaugo taurė – tai turnyras, kai Lietuvos klubai įžvelgia realiausią galimybę įkąsti čempionui – Kauno „Žalgiriui“.

7. Aikštelėje varžosi ne tik krepšininkai, bet ir šokėjos. Pernai vienu gražiausių renginio akcentų tapo krepšinio klubų palaikymo komandų varžybos. Šokėjos ir šiemet rungsis dėl geriausiųjų vardo. Įspūdingame finale 2018-aisiais triumfavo „Neptūno“ šokėjos.

Šokėjų kovų finalas:

8. Anksčiau LKL žaidėjus aprengę senoviniais šarvais ar Karaliaus Mindaugo laikų apranga, šiemet pristatydami renginį organizatoriai ryškiausiems LKL krepšininkams patikėjo netikėtus amplua. Artėjančioms kovoms klubų atstovai ruošiasi klodami arenos parketą, režisuodami rungtynes, užrištomis akimis mėtydami kamuolį nuo tritaškio linijos ar įsisprausdami į Kauno „Žalgirio“ talismano kostiumą:

9. Per dvi renginio dienas Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks net šešerios rungtynės. Be įprastų Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalių ir finalo rungtynių, aikštelėje pasirodys ir geriausios šalies moterų bei jaunimo komandos. Moterys kovos dėl Karalienės taurės – tai pirmas kartas, kai renginyje varžysis dvi stipriausios šalies moterų komandos. Antrus metus iš eilės dėl LKL ateities taurės varžysis Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ dubleriai. Pernai LKL ateities taurę iškovojo „Žalgirio“ dubleriai.

Bilietus į Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą platina „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Meslas tas renginys

dec

dec portretas
Isisamoninkyte rengejai, zmones i arena ateina pabendraut, pasiziuret, pakalbet tarpusavy, o ne but kankinami garsu dalbaGENIO DJ, kaip Svyturio arenoj.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių