LKL ketvirtfinalyje - smūgis „vilkų“ ambicijoms

„Nežinau, ką padarėme ne taip, bet reikės imtis radikalių korekcijų, ir nedelsiant“, - piktinosi Kęstutis Kemzūra. Jo diriguojamas ambicingasis Alytaus „Wolves“ kapituliavo pirmajame „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio mače su Jonavos „Cbet“ krepšininkais.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose 80:76 (19:19, 24:9, 20:21, 17:27) palaužė Alytaus „Wolves“ vyrus ir serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0.

Mačas Jonavoje vyks gegužės 14 dieną. Ten „Wolves“ galės lyginti serijos rezultatą, o „CBet“ turės šansą iškovoti bilietą į pusfinalį.

Atrodė, kad Rashardo Kelly vedama „Wolves“ galingiau pradės rungtynes (11:4), tačiau gera „CBet“ atkarpa leido greitai reaguoti ir lyginti rezultatą – 12:12. Galiausiai po Martino Laksos tolimo šūvio priekyje buvo svečiai – 15:12. Kristupas Žemaitis atsakinėjo į oponentų atakas, tad kova liko lygi (19:19), tačiau antras kėlinys priklausė Jonavos vyrams.

Puolimą užkūrusi Jonavos komanda po truputį krovėsi persvarą (30:23), o epizodiniai Jerai‘aus Granto ar Ahmado Caverio metimai menkai keitė situaciją. „Wolves“ puolimas turėjo problemų, tad taip „CBet“ į ilgąją pertrauką nešėsi apčiuopiamą persvarą – 43:28.

Šeimininkai parodė atgijimo ženklus po pertraukėlės, tačiau tai nedavė daug vaisių, nes „CBet“ metimai irgi siekė tikslą – 49:35. Arnas Beručka ir „Wolves“ legionieriai intrigą augino (40:52), bet brangiai kainavo tokie epizodai kaip pramesti baudų metimai. Iš dviženklio deficito alytiškiai taip ir neišsikapstė – 49:63.

Galiausiai šią ribą peržengti pavyko bėgant ketvirtajam kėliniui – 57:65. Atrodė, kad „Wolves“ įsibėgėja grėsmingai, tačiau juos kiek pristabdė J.Garrettas – 67:57. Stabilumu „CBet“ pasidžiaugė neilgai, kadangi du metimus pataikė J.Grantas (61:67), o E.Šeškus pridėjo vieną baudą iš dviejų galimų – 68:61. Tiesa, su baudų metimais toliau problemų turėjo ir šeimininkai, tuo tarpu E.Šeškus paleido svarbų tritaškį – 71:62.

Svarbius metimus realizavęs E.Žukauskas įžiebė viltį „Wolves“ (69:75), o liko dar minutė. Svečiai klydo, bet G.Watsonas stojo mesti baudų ir artino prie pergalės savo ekipą – 77:69. A.Caveris griebėsi šiaudo (76:79), tačiau pražanga buvo vėlyva ir pergalės „CBet“ nepaleido.

„Pradžia buvo nebloga , bet vėliau buvo prastas vaizdas. Trūko koncentracijos, pamiršome susitarimus gynyboje. Puolime žaidėme per statiškai, prastai pataikėme, klydome ir gynyboje. Visur vėluodavome“, - skundėsi K. Kemzūra.

 


Šiame straipsnyje: LKLJonavos CbetAlytaus Wolves

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių