„Neptūną“ sustiprino įžaidėjas iš NBA lygos

Klaipėdos "Neptūnas" šiandien baigė komandos komplektaciją naujam sezonui. Paskutiniu klaipėdiečių pirkiniu tapo amerikietis 193 cm ūgio įžaidėjas 30-metis Mustafa Shakur. Praėjusį sezoną amerikietis rungtyniavo NBA D lygos "Tulsa 66-ers" komandoje bei buvo sudaręs 10-ies dienų sutartį su NBA Oklahomos "Thunder" komanda.

Klaipėdos "Neptūnas" šiandien baigė komandos komplektaciją naujam sezonui. Paskutiniu klaipėdiečių pirkiniu tapo amerikietis 193 cm ūgio įžaidėjas 30-metis Mustafa Shakur. Praėjusį sezoną amerikietis rungtyniavo NBA D lygos "Tulsa 66-ers" komandoje bei buvo sudaręs 10-ies dienų sutartį su NBA Oklahomos "Thunder" komanda.

Prie NBA slenksčio nuolat esantis M. Shakur per savo karjerą yra žaidęs Vašingtono "Wizards" ir Oklahomos "Thunder". Pastarosios komandos gretose jis rungtyniavo dar šį pavasarį. Kovo mėnesį jis "Thunder" gretose sužaidė 3 rungtynes. 2010/2011 m. sezoną Vašingtono komandoje amerikietis dalyvavo 22 rungtynėse, per 7 min. pelnydavęs po 2,3 taško.

Praėjusį 2013/2014 m. sezoną M. Shakur NBA D lygos varžybose žaidė 40 rungtynių, aikštelėje praleisdavo po 36 min., pelnydavo po 17,1 tšk., atlikdavo po 6,2 rez. perd., perimdavo po 1,8 kam. 2014 žiemą jis buvo išrinktas geriausiu NBA D lygos vasario mėnesio krepšininku.

"Taip jau susiklostė aplinkybės, kad jubiliejiniais ir istoriniais "Neptūno" metais komandos komplektacija buvo išskirtinai lietuviška, o gal geriau pavadinus - klaipėdietiška… Mūsų pasirinkimas dėl užsieniečių pastiprinimo kiek užtruko dėl objektyvių priežasčių. Norėjome kuo mažiau rizikuoti ir pasirinkti mums tinkamą žaidėją. Ne paslaptis, kad ieškojome įžaidėjo pozicijoje žaidžiančio krepšininko. M. Shakuras buvo pasirinktas iš didelio pretendentų rato. Tikiuosi, kad jis mūsų nenuvils ir greitai adaptuosis prie mūsų žaidimo stiliaus, - taip apie naująjį ir vienintelį komandos užsienietį kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

"Apie šį krepšininką surinkome labai daug informacijos iš įvairių šaltinių apie, net kalbėjomės ir su Oklahomos "Thunder" vadovais ir kitais žmonėmis, kurie yra kartu su juo žaidę ar treniravę. Taip pat prieš jį Italijoje yra žaidęs ir Deividas Gailius. Mustafa, kaip įžaidėjo pozicijai, yra palyginti aukštas krepšininkas, turintis gerą aikštės matymą, stiprus individualiai ir galintis taikliai atakuoti krepšį. Žinoma, turintis žaidimo Eurolygoje ir Europoje patirties, kas buvo vienas svarbiausių mūsų kriterijų" - pridūrė "Neptūno" treneris.

Dar geriau Mustafa Shakur pažįstantis, buvęs Sopoto "Prokom Trefl" vyr. treneris Tomas Pačėsas, štai kaip apibūdino "Neptūno" naujoką: "Tikrai geras krepšininkas, išsiskiriantis ūgiu įžaidėjo pozicijoje, pakankamai greitas, turintis gerą prasiveržimą, fiziškai stiprus, gebantis taikliai atakuoti tiek iš toli, tiek iš vidutinio nuotolio. Aš jį treniravau, kai dar jis buvo ką tik baigęs JAV universitetą ir Europoje buvo jo pirmieji metai. Vėliau jis išvyko į Viktorijos komandą. Tiesa, nežinau, kaip jis dabar atrodo, bet per tą laikotarpį jis turėjo įgauti patirties ir tapti dar geresniu krepšininku. Jei taip bus, jis šį sezoną gali tapti vienu iš vedančių žaidėjų Europoje".

Arizonos universitetą baigęs Mustafa Shakur savo krepšininko karjerą Europoje pradėjo 2007-2008 m. sezoną. jis rungtyniavo Lenkijos Sopoto "Prokom Trefl" ekipoje, kurią treniravo Tomas Pačėsas. Tais metais jis debiutavo ir Eurolygos varžybose. Per 7 rungtynes pelnydavo po 7,6 tšk. Rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje sužaidė prieš Maskvos CSKA (pelnė 19 taškų).

Kitą sezoną jis pekėlė sparnus į kitą Eurolygos komandą Viktorijos "Tau Ceramica" (Eurolyga - 10 rungt., 5,5 tšk.,). Tą patį sezoną iš Ispanijos persikėlė i Graikijos "Panellinios" komandą. Vėliau jis kelis sezonus praleido NBA D lygoje. Vėl į Europa amerikietis sugrįžo 2011 m. rudenį. Jis gynė Italijos Casale Monferato "Novipiu" komandos garbę. 2012-2013 m. sezoną jis pradėjo Italijos Avelino "Sidigas" komandoje. Per 17 rungtynių, vidutiniškai rungtyniaudavo po 27,6 min., pelnydavo po 11,5 tšk., atlikdavo po 3,4 rez. perdavimo ir perimdavo po 1,9 kam. Po Italijos vėl grįžo į NBA D lygą, kurioje rungtyniavo du paskutinius sezonus.  

"Neptūno" abonementai - išsimokėtinai 

"Neptūno" klubas primena, kad nuo rugpjūčio 28 dienos yra pradėta prekiauti abonementais į "Neptūno" varžybas. Jau parduota per 1000 abonementų.

Šiais metais "Neptūnas" žais rekordiškai daug Eurolygos ir LKL čempionatų reguliaraus sezono namų rungtynių - mažiausiai 28. 

Pirmieji 500-ai pirkėjų abonementus galėjo įsigyti pigiau. Jų kaina buvo vos nuo 119 litų!

Abonementus dar galite įsigyti internetu adresu www.bilietai.lt ir Bilietai.lt bilietų kasose.

Taip pat nuo šiol abonementus galima įsigyti ir išsimokėtinai per "Mokilizingas“ itin priimtinomis sąlygomis. Artimiausiu metu apie tai pateiksime daugiau informacijos.

Mustafa Shakur video siužetas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių