Medalininkių rikiuotė – be pokyčių

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato A diviziono medalius išsidalijo tos pačios komandos, kaip ir praeitą sezoną – vilniečių, klaipėdiečių ir kauniečių.

Triumfavo favoritės

LMKL didžiajame finale trenerio Gitauto Kievino vadovaujama Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ ekipa 3:0 (78:60, 58:51 ir 75:58) nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkes.

Vilnietės šį sezoną taip pat iškovojo Karalienės taurę, tapo Baltijos lygos vicečempionėmis, laimėjo Europos moterų krepšinio lygos (EWBL) bronzos medalius.

Uostamiesčio komanda visą finalo mačą vertėsi be žaidžiančios vyriausiosios trenerės Andros Gabalytės, ją vadavo asistentas Martynas Airošius.

„Andros labiausiai trūko gynybos grandyje. Be to, ji suvaldydavo mus, kai įsiveldavome į chaotišką žaidimą“, – pripažino „Neptūno“ kapitonė Agnė Černeckytė.

„Nesvarbu, kaip žaidėme, kokiu skirtumu įveikėme varžoves – labiausiai džiaugiamės, kad čempionių taurė liko Vilniuje“, – pabrėžė „Kibirkšties-MRU“ strategas G.Kievinas.

Šiaulietės neašarojo

Mažasis finalas taip pat tęsėsi trejas rungtynes, o pergalę šventė Kauno „Aistės-LSMU“ – 3:0 (79:75, 79:59 ir 87:66) nugalėjo „Šiaulių-Vilmers“ ekipą.

Prašiau, kad žaidėjos kautųsi nepaisydamos mums palankių ar nepalankių skaičių švieslentėje.

Šiemet kaunietės iškovojo ir Karalienės taurės turnyro sidabro medalius.

„Abu trofėjai – vienodai brangūs ir reikšmingi“, – tvirtino „Aisčių-LSMU“ vyriausiasis treneris Laurynas Dulinskas.

„Tikslas buvo aukštesnis, bet džiaugiamės tuo, ką pasiekėme. Manau, kad ūgtelėjo ir visos mūsų komandos, ir kiekvienos žaidėjos meistriškumas. Šauniai padirbėjome“, – pridūrė Kauno krepšininkė Martyna Petrėnaitė.

„Manau, kad mums nėra ko liūdėti. Kai iš kovos rikiuotės iškrito legionierės, galimybėmis kaupti patirtį pasinaudojo jaunos žaidėjos. Prašiau, kad kautųsi nepaisydamos mums palankių ar nepalankių skaičių švieslentėje ir jos pateisino lūkesčius“, – reziumavo šiauliečių strategas Tomas Keršis.

Pabaigtuvės – Vilniuje

Paaiškėjo ir LMKL čempionato B diviziono finalo ketverto turnyro dalyvės.

Pusfinalyje jėgas išmėgins „LSU-Kauno“ ir Vilniaus „Svajos“ bei Vilniaus universiteto (VU) ir Alytaus „RKL-GUT.LT“ komandos.

Lemiamos varžybos numatytos balandžio 23–24 d. Vilniuje, Mykolo Romerio universiteto didžiojoje sporto salėje. Šį sezoną B divizione varžėsi iš viso vienuolika ekipų.

Pernai aukso medalius iškovojo „LSU-Kauno“ krepšininkės, finale 68:57 nugalėjusios VU atstoves. Bronzą pelnė alytiškės, 65:57 įveikusios Kauno „Žalgirio“ krepšininkes.

Rezultatai

Finalas: Vilniaus „Kibirkštis-MRU“–Klaipėdos „Neptūnas“ 3:0 (78:60, 58:51 ir 75:58).

Dėl 3-ios vietos: Kauno „Aistės-LSMU“–„Šiauliai-Vilmers“ 3:0 (79:75, 79:59 ir 87:66).

A divizionas

1. Vilniaus „Kibirkštis-MRU“,

2. Klaipėdos „Neptūnas“,

3. Kauno „Aistės-LSMU“,

4. „Šiauliai-Vilmers“,

5. Vilniaus „Kibirkštis-VKM“,

6. Klaipėdos LCC universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių